Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Valentin projekt: száz plüss helyett ments életet!

2019. február 1. 16:22
Legyen az önzetlenség ünnepe a Valentin nap: térjünk el a megszokottól, lázadjunk az üres tárgyak és gesztusok vásárlása ellen és segítsünk szívből, hiszen a szerelem soha nem egy plüssmaciról szólt.

Pozitívan hat az életminőségre, ha ünneplünk: apró sikereket, kis boldogságot, akár csak egy koccintással, egy süteménnyel a cukrászdában vagy egy hosszú öleléssel. Az elv jó, hiszen miért ne örülhetnénk egy sikeres pályázatnak, egy profin végrehajtott parkolásnak vagy tökéletesen ízesített húslevesnek? A boldogságunkat pedig szeretjük megosztani másokkal: együtt örülni, közösen nevetni.

Piros lufi, bíbor maci, vörös rúzsos puszi, öt fogásos vacsi, bonbon és csoki, csipkés fehérnemű, bükkfa hordóban érlelt válogatott nedű: szerelem ünnep, Valentin nap, február 14., Bálint-nap, utálom szokás, amerikanizálódás. Sokaknak gyűlölt, másoknak a nap, amikor materiális értékekkel vagy kedves gesztusokkal fejezhetik ki a szívüknek édes kedves felé szerelmüket.

De a nap, ami arról szólna, hogy egymásra hangolódva köszönetet mondjunk a társunknak, átalakult: a boltokban nyüzsgő mikroszálas szív alakú párnák, illetve csillámló kaspós virágok rengetegében a magány az úr, hiszen a tartós tejet keresgélve arculcsapó direkt reklámtól már-már hibás terméknek érezhetem magam egyedülállóként vagy instant közharag önző célpontjának, ha van párom. Szeretni bármikor lehet, szerelmet ünnepelni pedig tízezres költségek és kényszerített ajándékozás nélkül is.

Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület és Demény, a vizsla összefogtak és létrehozták a Valentin projektet, hogy a Valentin nap idén ne a vágott virágokról és a felhalmozott csokoládéról szóljon, hanem olyan cselekedetről, amivel tényleg önzetlen szeretetet adhatunk.

forrás: Eszkuláp Állatvédő Egyesületforrás: Eszkuláp Állatvédő Egyesület

Legyen Valentin a gazdira váró ebek megmentője!

A Valentin napra szánt összeggel támogathatjuk a kutyákat: február 14-ig az Eszkuláp Egyesület számlájára utalva, egy kutyaélet megmentéséhez járulhatunk hozzá. A befolyó összegből az állatorvosi költségeket, parazitamentesítést, ivartalanítást, utazást, nyakörvet, elhelyezést és hasonló járulékos költségeket fedeznek: az eredményekről és a mentett kutyusokról folyamatos információkat az egyesület és Demény oldalán is találhatnak az érdeklődők, illetve az oltásokat követően sétáltatásra, örökbefogadásra is lehetőség lesz.

forrás: Eszkuláp Állatvédő Egyesületforrás: Eszkuláp Állatvédő Egyesület

Ha hozzájárulna egy újabb esély megteremtéséhez, az alábbi számlaszámon vagy Paypal elérhetőségen keresztül teheti meg. Fontos, hogy szerepeljen a megjegyzés rovatban, hogy "Valentin", mert ez alapján tudja az egyesület az összegeket a projekthez rendelni.

Eszkuláp Egyesület
Magnet Bank
16200223-10054165
"VALENTIN"
PayPal: eszkulap2016@gmail.com
IBAN: HU 45 1620 0223 1005 4165 0000 0000
BIC: HBWEHU

Sulyok Georgina
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.