Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Otthonaikat festették meg az iskolások

2019. január 29. 4:00
A Nemzeti Művelődési Intézet, a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság közös kezdeményezéseként elindított, „Az én falum, az én városom” alkotópályázatának a pályamunkáit állították ki a Megyeházán.

A történet egészen három évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor a három szervezet elindította a Veszprém megyei értékünnepet, amit tavaly már harmadik alkalommal rendeztek meg. Középpontban – ahogy a jelenlegi kiállításnál is – az értékek, a hagyományok. A szervezőket a kíváncsiság motiválta, vagyis, hogy az iskolások hogyan látják saját településeiket, hogy mit ragadnak ki belőlük, és mindezt hogyan vetítik ki a képzőművészeti alkotásokon keresztül. A pályázatra 250 mű érkezett, amelyek megítélésében a Művészetek Háza segített.

A kiállítást Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki benyomásai alapján a „szeretetet” és a „kötődést” ragadta meg, hiszen meglátása szerint a beérkezett alkotásokon látszik, hogy a gyerekek mennyire kötődnek a településekhez. Elmondása alapján a pályázati művekből az is kiderül, hogy az iskolások a helységeknek mely részeire büszkék igazán.

Papp Tamás, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság elnöke kiemelte, hogy külön öröm számára a pályaművek Megyeházban történő elhelyezése, kiállítása. A pályázatot – többek között – azért is tartja jelentősnek, mert az iskolások nemcsak megismerik, de fel is ismerik az értékeket.

A szervezők célja, hogy a beérkezett pályaművek elektronikus formában is megtekinthetők legyenek. A kiállítás február huszonnyolcadikáig látogatható a Megyeháza Szent István terem előtermében.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Az én Veszprémem alkotópályázat Az én Veszprémem alkotópályázat A VEB2023 ZRt. által támogatott DEMO Egyesület STAMP nevű komplex pályázati programja a kultúrAktív Egyesülettel együttműködve városfelfedező kiadványt készít Veszprémről. A kalandozásban egy kecske és barátja a mókus kíséri az olvasókat. A könyvben helyet kap a gyerekek személyes városképe is, ezért „AZ ÉN VESZPRÉMEM” címmel alkotópályázatot hirdetünk a Veszprémben tanuló 3-4. osztályos fiataloknak. Keressük azokat a helyeket, amelyeket a gyerekek legjobban szeretnek Veszprémben. 2023. március 9. 10:16 És te mit viszel magaddal? - összművészeti pályázat fiataloknak És te mit viszel magaddal? - összművészeti pályázat fiataloknak A Veszprémi Középiskolai Kollégium és a Kollégium Alapítvány a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával művészeti pályázatot hirdet az alábbi kategóriákban: irodalom, zeneművészet, képzőművészet, iparművészet, fotóművészet. A pályaművek inspirációs alapját a Bakony és Balaton értékei, az EKF régióban megélt élmények dokumentálása, feldolgozása adhatja. 2022. november 4. 9:20 Kihirdették a 100 szóban Veszprém győzteseit 100 szóban Veszprém Kihirdették a 100 szóban Veszprém győzteseit Kedd délután a Hangvilla éttermében jelentették be a történetíró verseny eredményét. 2022. október 12. 4:00 Kihirdették a Keresd a rajzokat pályázat győzteseit közlekedés Kihirdették a Keresd a rajzokat pályázat győzteseit Kedd délelőtt a Haszkovó úti buszfordulóban ismertették a V-busz, valamint a Kukkantó Egyesület által meghirdetett rajzpályázat eredményeit, mely többek között a buszos közlekedés népszerűsítését helyezte fókuszba. 2022. szeptember 27. 14:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.