Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújul a Jutasi úti orvosi rendelő

2019. január 23. 13:28
Május elejére több mint 70 millió forintból újul meg a gyermekorvosi ellátást biztosító orvosi rendelő, mely része a veszprémi rendelőfelújítási sorozatnak.

Már javában zajlanak a munkálatok a Jutasi út 59. szám alatt álló orvosi rendelő helyszínén. A tervek szerint május elejére egy teljesen új rendelő várja majd a házi gyermekorvosi ellátást biztosító doktorokat, és a hozzájuk érkező betegeket. A beruházásra a korszerűtlen energetikai kialakítás miatt van szükség. Az önkormányzat vállalta, hogy 72 millió forintos TOP-os beruházással a komplett belső épületrészt megújítja.

A munkák során a belső gépészeti vezetékezés, a fűtési hőleadók, a használati melegvíz rendszer, valamint a villamos vezetékek, lámpatestek korszerűsítése megtörténik. Építészeti szempontból a projektarányos akadálymentesítés mellett a belső padló- és falburkolatok, belső nyílászárók cseréje, esztétikai javítások és felületképzési munkák valósulnak meg – mondta sajtótájékoztató keretében szerda délelőtt a felújítást végző Min-Tech Kft. felelős műszaki vezetője, Nagy Zoltán.

A kép jobb oldalán Brányi Mária alpolgármester és Nagy Zoltán műszaki vezetőA kép jobb oldalán Brányi Mária alpolgármester és Nagy Zoltán műszaki vezető

Brányi Mária alpolgármester szerint a rendelő megújítása egy újabb mérföldkő abban a felújítási sorozatban, melynek során veszprémi, kádártai és gyulafirátóti orvosi rendelők újulnak meg. Emlékeztetett, az előző évben a Kabay utcában és az előbb említett két városrészben, valamint az SZTK-ban hajtottak végre rekonstrukciókat.

A mostani munkálatokkal azonban nem áll meg az orvosi rendelők megújítása, ugyanis a jövőben az Ördögárok utcai, a Cserhát lakótelepi és a Vilonyai úti rendelőket újítják fel TOP-os pénzből, így Veszprémben „biztosított lesz az alapellátást nyújtó intézmények megfelelő műszaki háttere”- mondta.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.