Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új parancsnok a MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén

2019. január 24. 4:00
Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka, Szücs József ezredes az alakulat megalakulása óta irányította a szervezetet, január 19-től azonban új beosztásban folytatja katonai szolgálatát. Helyét a parancsnoki beosztásában Berec Zoltán ezredes veszi át.

A parancsnoki beosztás ünnepélyes átadás-átvételére elöljárók, díszvendégek és az állomány jelenlétében szerda délután az Agórában került sor.

Az ünnepélyes átadás-átvétel pillanataAz ünnepélyes átadás-átvétel pillanata

Az új parancsnok, Berec Zoltán András ezredes 1986-ban végzett a Kilián György Repülő Műszaki Főiskola vadászirányító-megfigyelő szakán. Ezután 1992-ig a kecskeméti 59. Honi Vadászrepülő Ezrednél szolgált mint vadászirányító megfigyelő, főmegfigyelő, majd 1995-ig az 59. Szentgyörgyi Dezső Harcászati Repülőezred harcálláspont váltásparancsnoka volt.

1995 szeptemberében iratkozott be a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre, ahol 1997-ben végzett repülő és légvédelmi haderőnemi szakon, hadműveleti-harcászati képesítésű tisztként. Ezután visszatért Kecskemétre, ahol egészen 2013-ig több beosztásban tevékenykedett.

Berec Zoltán András ezredesBerec Zoltán András ezredes

2013-ban három évre a szövetséges fegyveres erőknél szolgálatot teljesítő állomány tagja lett, a németországi Ramsteinben, a Légierő Parancsnokság Logisztikai Főnökségén törzsfőnök logisztikai helyettesként dolgozott. 2016 óta a Honvéd Vezérkar Vezérkari Titkárságnál kapott feladatot Budapesten mint a Légierő vezető szakreferense. 2019 januárjától a Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka.

A korábbi parancsnok, Szücs József ezredes a légierő szempontjából kiemelten fontos új területek, így például az állami légijármű vezető képzés szervezésében kapott feladatot.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.