Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

A fájdalomcsillapítás 7 segédeszköze

2019. január 23. 9:42

Mindenki próbált már ki valamilyen fájdalomcsillapító módszert, kiegészítő gyógymódot vagy gyógyászati segédeszközt, hogy megszabaduljon az őt kínzó fájdalomtól. Élete során mindenkit ér valamilyen fizikai fájdalom, melynek enyhítésére felkeressük szakorvosunkat, baráti tanácsot kérünk vagy magunk próbálunk megszabadulni a kellemetlen fájdalomérzettől.

Az Értéksziget webáruház hét olyan gyógyászati segédeszközt ajánl figyelmébe, ami segít megoldani a szóban forgó problémát.

Kutatások bizonyítják, hogy a fájdalom csillapítására nem csak azért van szükség, mert kínnal és szenvedéssel jár, hanem mert az elhúzódó, vagy visszatérő fájdalomnak köszönhetően megváltozik az idegsejt egész reakcióképessége. Lassítja a gyógyulást, gátolja a rehabilitációt. Kihat az életvitelre, az életminőségre, az általános egészségi állapotra. Mindezek fényében belátható, miért kiemelkedően fontos megszabadulni a fizikai gyötrelmektől, akár a következő gyógyászati segédeszközök valamelyikének segítségével.

Biofreeze fájdalomcsillapító gél

A többféle kiszerelésben kapható amerikai Biofreeze fájdalomcsillapító gélt izmok, ízületi és reumás fájdalmak, sérülések gyors enyhítésére fejlesztették ki, aminek okán kitűnően alkalmas gyógyászati alkalmazás mellett sportolásos tevékenységek megkönnyítésére is.

Kineziológiai szalag

Sportsérülések, ficamok, izom és ízületi problémák enyhítésére használják a kineziológiai szalagot, vagy tapaszt. Ragasztás után a bőrön 3-5 napig marad fenn anélkül, hogy bármilyen mértékben korlátozná a szabad mozgást, sportolást, fürdést. A kineziológiai szalagok színe kizárólag ízlés kérdése, a különbség márkájukban és típusukban nyilvánul meg.

Cseresznyemag párna

A cseresznyemag párna a hideg és meleg terápiában segít a fájdalom enyhítésében. Ízületi panaszok, izommerevség, reumás betegségek tünetei kezelhetőek vele. Hőtartó képességét terhesség alatt, szoptatós mamáknál és kisgyerekeknél is használhatjuk.

Thera Pearl párna

A Thera Pearl gélgyöngyeit tartalmazó párna hideg és meleg terápiában is hatásos. A hőtartó tasakban lévő gélgyöngyök borogatásra alkalmas fájdalomcsillapító eszköz, melyet hideg borogatáshoz fagyasztóban, meleg borogatáshoz pedig mikrohullámú sütőben készíthetünk elő.

Warmies melegíthető plüss állatkák

A Warmies melegíthető plüss állatkákat gyártó német Greenlife 100%-ban levendula vagy menta illatú gyógynövénnyel tölti meg a gyerekek kedvencévé váló plüss állatkáit. Aroma- és hőterápiában melegítés után kb. 90 percen keresztül enyhítik a fül, az orr- és arcüregek, a has, a mellkasi fájdalmat.

TENS ideg- és izomstimuláló készülék

Fizikoterápiás fájdalomcsillapító eszköz a TENS ideg- és izomstimuláló készülék, amely az általa kibocsátott elektromos impulzusokat elektródákkal (köznyelvben tappancsok) közvetítik a fájó testrészbe. Fájdalomenyhítés mellett meszesedésben, csontritkulásban szenvedők használják, valamint alakformálásra és kozmetikai célokra is alkalmas a TENS.

TetraKom fájdalmas pont gyógymasszírozó

A TetraKom fájdalmas pont gyógymasszírozója a fájdalom csökkentése mellett az izmok ellazítására és a vérkeringés serkentésére is kiváló megoldás. A négylábú eszközzel a test bármely pontját masszírozhatja, így például a fejet is a migrén enyhítésere.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.