Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

GÁZROBBANÁS EGY VESZPRÉMI TÁRSASHÁZBAN

2019. január 22. 8:58 // Forrás: Katasztrófavédelem, mti
Gázrobbanás történt egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű társasházban a veszprémi Pázmándi utcában.

A robbanás következtében egy arra közlekedő autóbusz ablakai betörtek, utasai nem sérültek meg. A detonációt követően az ingatlan kigyulladt, amelynek oltását a veszprémi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, öt vízsugárral végzik. Elsődleges információink szerint az eset során két ember megsérült, őket a mentők a helyszínen ellátják.

FRISS: Szolgainé Soós Gabriella elmondta: a robbanás egy négylakásos társasház két lakását érintette, amelyek a detonációt követően kigyulladtak. Az oltást a veszprémi tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végzik. Nyolc ember elhelyezéséről kell gondoskodni - tette hozzá.

Dávid Gyula, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház igazgatója közölte, hogy a robbanás következtében egy ember súlyos égési sérülést szenvedett, egy másik könnyebben sérült meg. Mint mondta, a súlyos sérültet a győri Petz Aladár kórházba szállítják.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) veszprémi polgármester a helyszínen elmondta, hogy egy embernek azonnal lakást kell biztosítani, a többi érintett lakhatásáról később gondoskodik az önkormányzat.

FRISS (2): Kora délután a katasztrófavédelem közleményben tájékoztatott az általuk elvégzett munka részleteiről.

"A helyszínre a veszprémi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett végezték a tűzoltási munkálatokat. Az épületből összesen három propán-bután gázpalackot, kettő 11 kilogrammos, és egy kemping gázpalackot hoztak ki sértetlenül, amiket vízsugárral visszahűtöttek. Az eset során két személy sérült meg, őket a mentők kórházba szállították. Az ingatlan két lakása lakhatatlanná vált, a harmadik lakás tetőszerkezete is megrongálódott. A társasházban lakók közül 5 fő átmenetileg rokonoknál szállt meg, 1 fő elhelyezéséről pedig az önkormányzat gondoskodik. A buszon tartózkodók közül senki sem sérült meg. A munkálatok idejére az utcában teljes útzár volt érvényben. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják" - írták.

vehir.hu
Krónusz-Riskó Annamária

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.