Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hagyma, avagy Shrek megmondta a tutit

2019. január 16. 12:00
A fitness nagyon sokrétű. A részvevők és az edzők szempontjából is. Ha elolvasod, akkor rájössz, hogy ez egy bunkó cikk. De mint minden ilyen, sok-sok igazságot tartalmaz.

A vendégeim tudják, hogy én senkit sem szólok le, nézzen ki BÁRHOGYAN is. Viszont azt is tudják, hogy egy idő után mindenképpen megpróbálom beléjük nevelni azt, hogy igenis változni kell, keményen edzeni, fejlődni, és ha ezt nem teszik akkor felesleges az egész.

És itt van a problémám. Egyszerűen nem értek edzőket, edzeni járókat, embereket, hogy miért költenek, miért ölnek bele időt egyáltalán? Miért foglalkoznak a testedzéssel, ha baromira nem ezt akarják csinálni. Megőrülök, ha azt látom hogy vége van egy edzésnek egy adott teremben, és úgy jönnek ki az óráról a hölgyek és urak, mint a pap a templomból: mintha mi se történt volna. Nem teszik oda magukat, még csak meg sem izzadnak, félnek a fájdalomtól, félnek attól, hogy kimozduljanak a komfortzónából. Egyáltalán mindentől félnek ami használhatna. Komolyan mondom, nem értem. Ha a gyermekeink úgy tanulnának, ahogy sokan “edzenek”, akkor egy idő után kiürülnének a középiskolák, mert mindenki bentragadna az általánosban. Sokszor ezt látva olyan érzésem van, hogy én vagyok a hülye. Nem látják ezek az emberkék, hogy ez így gáz? Évek mennek el úgy, hogy folyamatosan járnak mindenféle “alakformáló”, meg “brazil popsi tornákra” és ezalatt még csak a ruhaméretük sem változik. Nemhogy nem fogynak, de az egészségük, a mozgáskulturájuk is ugyanazon a szinten ketyereg. Kit akarnak átverni? A párjukat? A szomszédot? Vagy saját magukat?

Ennek így semmi értelme! Ennyi energiával inkább mindenki menjen ki a háza, lakása előtti járdára és söpörje fel. Tisztaság lesz, és egy csomó kalóriát elégetnek. Az imént említett testmozgások pedig konkrétan a házimunkára sem készítenek fel. A bevásárlás vagy a házimunka is keményebb megpróbáltatás ezeknél.

Nem szeretném megint leírni azt, hogy számomra mi az edzés. Vagy azt, hogy én miben hiszek. Egy hatásos edzésnél tökéletesen látszik, érződik a beletett munka és az eredmény aránya. Számomra az edzés, a sport mint ilyen, mérhető. Az eredmények alapján pedig mindenképpen. Ha pedig nincs eredmény, akkor vagy az edzésforma, vagy az edző, vagy maga a vendég kevés. Szar ügy, de ez van. Azoknak akik ezt nem látják be, nekik merem ajánlani az EZO tévét.
Tehát mindenkinek lelke rajta, de baromira nem mindegy, hogy a hagymának melyik rétegei vagyunk.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.