Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikkasztással gyanúsítanak egy építési vállalkozást

2019. január 11. 14:17
Nyomozás indult egy Veszprém környéki építési vállalkozás ellen, ami nem, vagy csak részben teljesítette a vállalt munkákat – számolt be az Echo TV Razzia című műsora.

Jelentős értékű sikkasztás miatt indult nyomozás a vállalkozás ellen, ami ellen eddig – a televízió értesülései szerint – nyolc márkói és gyulafirátóti család tett feljelentést.

A műsorban károsultak nyilatkoztak a kft. tevékenységéről; mint mondták, a vállalkozás szerződésben vállalt feladatait nem végezte el. Gyanús volt, hogy a vállalkozó a szerződést nem küldte el előre az ügyfeleknek, ott helyben, az aláíráskor tette csak eléjük a papírt, amin több részlet nem az előzetes megállapodásnak megfelelően szerepelt – például a kivitelezés határidejét is kitolta. Később aztán ezt a határidőt sem tartotta.

A károsultak utólag tudták meg azt is, hogy a céget a háttérből irányító férfit a bíróság eltiltotta a cégvezetéstől.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a kivitelező alvállalkozóknak szervezte ki a munkákat, akiknek azonban az építkezéshez szükséges anyagi forrásokat nem biztosította.

A vállalkozással augusztusban bontottak szerződést a tulajdonosok, aki azóta sem érhető el, holott több tízmillió forintnyi előleget szedett be, az elvégzett munka értéke azonban ennek csak töredékét teszi ki. Éppen ezért több tulajdonos is feljelentést tett a rendőrségen. Az ügyészség elrendelte a nyomozást, annak foganatosítására a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.