2019. július 21., vasárnap
Dániel névnap

A jó együttműködésekről szólt 2018

Állófogadással köszöntötte az újévet a Veszprém Megyei Önkormányzat kedd délután.

A jó együttműködésekről szólt az előző év - köszöntötte a megyei polgármestereket, a közigazgatási, közszolgálati és rendvédelmi szervek, valamint a társszervezetek képviselőit és a meghívott vendégeket kedd délután Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke a Megyeháza Szent István termében.

Mint mondta, a 2018-as év bebizonyította, hogy csak az elvégzett munkának van eredménye. A tavalyi év az önkormányzatok számára a TOP-os fejlesztésekről szólt. A megyei önkormányzat partnerként közel húsz projektben vett részt.

- Az együttműködések azt bizonyították, hogy jól helyt álltunk, jó kapcsolatunk volt nem csak az önkormányzatokkal, hanem a közszolgálati, és a közigazgatási szervezetekkel is. Az idei év remélhetőleg legalább ugyanilyen eredményes lesz- mondta.

Az évnyitó állófogadáson Mihályi Norbert Jeromos bencés tihanyi perjel a múlt által ránk hagyott emlékek és értékek megőrzésének fontosságára hívta fel a figyelmet. – Ez nem csak az állam feladata, hanem közös felelősség. A jelen sokkal tartozik a múltnak, értékeink, emberi kapcsolataink, múltbéli örökségeink megőrzését pedig a jelen generációjának kell továbbadni a következő nemzedék számára - mondta.

Az újévköszöntő állófogadáson a Magyar Légierő Zenekar működött közre.