2019. július 21., vasárnap
Dániel névnap

A cél egy erősödő és gyarapodó Veszprém

Arra kértük az önkormányzati frakcióvezetőket és frakción kívüli képviselőket, hogy osszák meg újévi gondolataikat olvasóinkkal. Ezúttal Hegedűs Barbara, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének írását olvashatják.

Az év első napjaiban mindig új lendülettel, új ötletekkel, és új reményekkel tekintünk az előttünk álló esztendőre. Fontos azonban, hogy ez a lelkesedés töretlenül megmaradjon a mindennapjainkban, és új kezdeményezésekben öltsön testet. Képviselőként az a feladatunk, hogy ebben a szellemben ugyanilyen odaadással dolgozzunk 2019-ben is városunk fejlődéséért.

2019-ben is a cél egy erősödő és gyarapodó Veszprém, amely képes történelmét és hagyományait megtartva a modernizáció útján haladni, eredményesen válaszolva a 21. század kihívásaira. Az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésével is arra kaptunk lehetőséget, hogy bebizonyítsuk azt, hogy tradícióinkra alapozva megújulhatunk, ünneppé, színesebbé tehetjük városunk életét, és olyan értékeket is felfedezhetünk, amikre nem is gondoltunk volna.

Ebben az évben két fontos választás előtt állunk, amelyeknek bár más szinten, de nagy tétje lesz jövőnk szempontjából. Tavasszal az európai parlamenti választáson arról döntünk, hogy milyen Európát képzelünk el a következő évtizedekben, és milyen értékeket megtartva szeretnénk a 21. században építkezni. A 2023-as év kulturális fővárosaként nagy a felelősségünk abban, hogy határozottan kimondjuk, hogy keresztény értékrendünk ma is a részünk, és jövőnket a haza, család hívószavak menténk képzeljük el. Ősszel pedig közvetlen környezetünk következő éveiről döntünk, arról, hogy a város megmarad-e a nyugodt fejlődés útján. Én bízom benne, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei kapják majd meg a bizalmat a választóktól, hogy folytatni tudjuk a megkezdett munkát.

Ezúton kívánok a vehir minden kedves olvasójának eredményekben gazdag, boldog új évet!