2019. július 21., vasárnap
Dániel névnap

2019 a felelősségvállalás éve lesz

Arra kértük az önkormányzati frakcióvezetőket és frakción kívüli képviselőket, hogy osszák meg újévi gondolataikat olvasóinkkal. Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik képviselőjének válaszát közöljük.

2019 a felelősségvállalás éve lesz. Ez az év, lesz, akinek gyökeres változásokat hoz az életében, lesznek, akiknél semmi sem változik. Mégis, az előttünk álló év, közösségünk számára fontos eseményeket hoz. Az Európa Parlamenti és a helyi önkormányzati választások újabb 5 évre meghatározzák közösségünk életét, kezdetét veszi az Európa Kulturális Fővárosa programra való felkészülés, a helyi járatos közlekedés új rendben működik. Ezek már önmagukban elegendő kihívások városunk számára.

Kívánom, hogy 2019-ben mindenki számára elfogadható döntések szülessenek, közösségi és egyéni szinten egyaránt. A tervezett, vagy véletlenszerű változások életünk mindennapjait pozitív irányba vigyék. Veszprém valóban az egyik legélhetőbb város legyen, ne csak egy magazin állítsa ezt. Az otthonteremtés szlogenje valóságos, elérhető céllá váljon. Biztassuk a városunk fiatalságát családalapításra, gyermekvállalásra erre dolgozzunk ki programokat, támogatási formákat. A munkahelyek családbarát szemlélete ne csak egy-egy helyen, odaítélt díj formájában legyen kézzelfogható. Minden munkahely, minden foglalkoztató a városban legyen „emberbarát”, így munkavállalóját nem csak egy hasznot hozó, mindenkor rendelkezésre álló eszköznek tekinti majd. Becsüljük meg a dolgozót és a munkáját egyaránt. Városunk korfája elöregedő, ezért az idős emberekre irányuló figyelem 2019-ben sem csökkenhet. Vállaljunk felelősséget egymásért, hiszen ahogy „Minden magyar felelős minden magyarért” úgy minden veszprémi felelős minden veszprémiért.

Békességben, egészségben, boldogságban eltöltött újesztendőt kívánok!

Forgóné Kelemen Judit

képviselő