Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém a lehetőségek és ígéretek – nehezen megközelíthető – földje!

2019. január 4. 4:00
Arra kértük az önkormányzati frakcióvezetőket és frakción kívüli képviselőket, hogy osszák meg újévi gondolataikat olvasóinkkal. Ma Hartmann Ferenc, a Demokraták Veszprémért frakcióvezetője válaszol.

Veszprém a lehetőségek és ígéretek – nehezen megközelíthető – földje!

A lehetőségeké, mert Veszprém lesz az Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt házigazdája. A város történelmi, kulturális adottságainak, az ilyen programokban szokatlan térségi összefogásnak és a kitűnő pályázatnak köszönhető a siker. Az esemény „főpróbája” a 2022-es férfi kézilabda Európa Bajnokság lesz, melynek egyik helyszíne az átépítésre tervezett Veszprém Aréna. Az átépítés költségeit most 40 milliárd forintra taksálják.

Ezek a sikerek lehetőséget jelentenek, de óriási felelősséggel is járnak.

Veszprém az ígéretek földje, mert a Modern Városok Programban a miniszterelnök egy sor fejlesztést ígért. „Iparos parkot”, belső körút hiányzó részét, völgyhíddal, állatkerti fejlesztést, fedett uszodát, jégcsarnokot, Veszprém Aréna bővítést, Petőfi Színház és Stadion rekonstrukciót. Az ígéretekhez szükséges források összege most 130 milliárd. (Ez a város éves költségvetésének hatszorosa!) Örülnénk, ha az ígéretek nem úgy teljesülnének, mint a 20 emeletes felújítása.

Veszprém a lehetőségek és ígéretek NEHEZEN MEGKÖZELÍTHETŐ földje, mert a város megközelítését segítő útfejlesztések nem szerepelnek a 2023-ig tartó kormányzati célok között! A 8-as főút déli elkerülő szakaszának 2x2 sávosítása, a külön szintű csomópontok kiépítése, a 82-es út Rátót, Kádárta elkerülő szakasza és a vasútvonal fejlesztése nélkül, no meg az elrontott körforgalmakkal gyötrelmes lesz.

Ezek mielőbbi megvalósítását minden veszpréminek sürgetnie kell.

Hartmann Ferenc
frakcióvezető, Demokraták Veszprémért

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.