2019. július 21., vasárnap
Dániel névnap

Veszprém a lehetőségek és ígéretek – nehezen megközelíthető – földje!

Arra kértük az önkormányzati frakcióvezetőket és frakción kívüli képviselőket, hogy osszák meg újévi gondolataikat olvasóinkkal. Ma Hartmann Ferenc, a Demokraták Veszprémért frakcióvezetője válaszol.

Veszprém a lehetőségek és ígéretek – nehezen megközelíthető – földje!

A lehetőségeké, mert Veszprém lesz az Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt házigazdája. A város történelmi, kulturális adottságainak, az ilyen programokban szokatlan térségi összefogásnak és a kitűnő pályázatnak köszönhető a siker. Az esemény „főpróbája” a 2022-es férfi kézilabda Európa Bajnokság lesz, melynek egyik helyszíne az átépítésre tervezett Veszprém Aréna. Az átépítés költségeit most 40 milliárd forintra taksálják.

Ezek a sikerek lehetőséget jelentenek, de óriási felelősséggel is járnak.

Veszprém az ígéretek földje, mert a Modern Városok Programban a miniszterelnök egy sor fejlesztést ígért. „Iparos parkot”, belső körút hiányzó részét, völgyhíddal, állatkerti fejlesztést, fedett uszodát, jégcsarnokot, Veszprém Aréna bővítést, Petőfi Színház és Stadion rekonstrukciót. Az ígéretekhez szükséges források összege most 130 milliárd. (Ez a város éves költségvetésének hatszorosa!) Örülnénk, ha az ígéretek nem úgy teljesülnének, mint a 20 emeletes felújítása.

Veszprém a lehetőségek és ígéretek NEHEZEN MEGKÖZELÍTHETŐ földje, mert a város megközelítését segítő útfejlesztések nem szerepelnek a 2023-ig tartó kormányzati célok között! A 8-as főút déli elkerülő szakaszának 2x2 sávosítása, a külön szintű csomópontok kiépítése, a 82-es út Rátót, Kádárta elkerülő szakasza és a vasútvonal fejlesztése nélkül, no meg az elrontott körforgalmakkal gyötrelmes lesz.

Ezek mielőbbi megvalósítását minden veszpréminek sürgetnie kell.

Hartmann Ferenc
frakcióvezető, Demokraták Veszprémért