Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Mit csináljak Veszprémben?

2018. december 28. 12:00
Bár a múlt hétvégén EKF-es utcaünnep volt, hamarosan pedig szilveszter, nincs veszve minden. Mellékprojektünk, a veszpremunk.hu-ról szemezgetve mutatunk néhány programajánlatot az elkövetkező időszakra.

A szeptemberben indult mellékprojektünk, a veszpremunk.hu amellett, hogy a közösségi oldalak korszaka előtti közösségi oldal és egy robotmamut, egy zsebben elférő programfüzet is egyben. Ide bárki feltöltheti programjait és eseményeit, függetlenül attól, hogy intézmény, civil szervezet, közösség, vagy más egyéb.

A teljesség igénye nélkül szemezgettünk néhány feltöltött veszprémi programot. Tipp azoknak, akik még nem tudják mit kezdjenek magukkal év végén és 2019 elején.

Nézze meg Hegyeshalmi László kiállítását!

  • 2018. november 23. - 2019. február 14.

Hegyeshalmi László közismerten nemcsak a Művészetek Háza igazgatója, hanem maga is képzőművész, az utóbbi években mégis elsősorban előbbi minőségében láthattuk. Ez most változik: november 23-tól az alkotóművész három fejezetre osztott munkái láthatók Hybrid Theory című életmű-kiállításának részeként a ház három kiállítóterében, a Csikász Galériában, a Várgalériában és a Magtárban. A címek gazdag képzettársításra hívnak: Angelus Novus, Black & White és Tender Textures.

Édes-bús november

  • 2018. november 28. - 2019. január 4.

A Theiler Ágnes festményeiből, rajzaiból nyílt kiállítás megtekinthető a Március 15. úti könyvtárban 2019. január 4-éig a könyvtár nyitvatartási idejében.

Jubilál a Hollywoodoo

  • 2018. december 28., Expresszó

25 éve, hogy megjelent az első felvételünk. A Colours and dance c. bemutatkozó albumot anno kazettán sokszorosítottuk. 25 éve kezdtük el a koncertezést, a Csernobil Blues kocsmában, majd a legendás Enyhe Fintorban. Ezt az évfordulót szeretnénk megünnepelni veletek hazai pályán, Veszprémben az Expresszó klubban- írják a veszpremunk.hu-n a zenekar tagjai.

PASO BIG BAND

  • 2018. december 28., Hangvilla

A PASO mindig is úttörő volt a kísérletezésben, hiszen játszottak már népzenei ihletésű dalokat is, és ez a zenekar volt az első fellépő a Müpa Szimfonik sorozatában is. 2018-ban ismét új kaland következik: a komoly- és népzenei hagyományok után most a big band swing sűrű textúrájában merítkeznek meg.

CLOUD 9+ / VENDÉG: NB

  • 2018. december 29.

A Cloud 9+ sajátossága, hogy az élőhangszeres rock/hiphop zenét ötvözik az elektronikus drum and bass és dubstep elemekkel. Feszes dob és basszus alapok, effektelt gitárok és massziv elektronikus hangminták adják a zenei alapot, a zenekar frontembere pedig dallamos énektémákkal és dinamikus rappel adja meg a zenekar sajátosságát. Helyszín: Expresszó.

Vendég: NB

ÉVZÁRÓ ÉLMÉNYAUTÓZÁS

  • 2018. december 30., Veszprém Aréna parkoló

Túl sok mindent nem tudtunk, meg a szervezők a Facebook-oldalukra irányítottak minket. Oda klikkeljen, aki többet tudna meg.

Fotó: facebookFotó: facebook

A PÁL UTCAI FIÚK - BÉRLETSZÜNET

  • 2018. december 30., Hangvilla

A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.

Szilveszter a Grundban!

  • 2018. december 31.- 2019. január 1. , Grund sportbár

Szeretettel meghívunk Titeket az idei, 2018-as GRuND szilveszterre, ami zártkörű, szépen felöltözős, retro zenés, evős-ivós, táncolós buli lesz, tombolával, értékes nyereményekkel, a tombola fődíjaként egy HD televízióval. Wow! Ez jól hangzik nem?

Budapest Bár

  • 2019. január 9., Hangvilla

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni. A zenekar már 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez: legújabb lemezeiken egyre több saját szám is szerepel. A koncerteken immár 10 album anyagából válogat a rendkívül sokszínű zenekar.A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.
Örömzene nyitott füleknek!

Béke presszó

  • 2019. január 12., Hangvilla

A nevezetes három inotai hűtőtorony tövében ma is áll a Béke Művelődési Ház, melynek nemrég még működő presszójában játszódik a történet. Hősünk, Kisjános a leépülő szocialista nagyipar árnyékában nőtt fel, széthulló családban, érzelmi és gondolati közegben. Másokkal együtt törzsvendég itt. Amerikai filmesek forgatásra készülnek az egykori erőműben, melyhez szükséges az egyik óriástorony felrobbantása.

A robbanás megnyitja a negyedik dimenziót, a pokol és a menny kapuit. A múltból, emlékekből, az egykori western filmekből és regényekből rejtélyes figurák érkeznek, öltenek testet. A vadnyugati történetek romantikus izgalma keveredik a vadkelet valóságával, hol megdöbbentő, hol mulatságos helyzeteket teremtve. Az előadásban a népszerű Vad Fruttik együttes dalai hagyományos elektronikus és új hangszerelésű, élőzenei kísérettel szólalnak meg, a Pannon Várszínház színészei által.

Belga

  • Január 12, Expresszó

Készüljé' fel a hangulatra! Vendégzenekar: Krúbi.

MAMLASZ KIRÁLYSÁG KRÓNIKÁJA

  • 2019. január 13., Veszprém Agóra

A Kabóca Bábszínház Előadása. Andrew Lang: Maflázia című meséje alapján írta: Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó.

„PAPA, MAMA, GYEREKEK…” CSALÁDI NAPOK

  • 2019. január 20., Veszprém Agóra

10:00-13:00 kézműves foglalkozások, interaktív játékterek
VENDÉG A NAPSUGÁR BÁBSZÍNHÁZ BÉKÉSCSABÁRÓL
10:00 Pöttöm pöttyön pöttyös pötty – babaszínházi előadás
11:00 Világszép Nádszálkisasszony

A programot a Kabóca Bábszínház szervezi.

Kimaradt egy program? Nincs fenn minden? Látogass el a veszpremunk.hu-ra, töltsd fel, hogy mindenki tudjon róla!

Ge. Á.
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.