Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Új köntösben az Ecoport magazin legfrissebb száma

2018. december 14. 1:00
Tizenöt lapszámmal ezelőtt kezdtük, mostanra pedig úgy éreztük, megérett az idő a váltásra, a 2.0-ás verzióra. A decemberi szám már egy kívül-belül megújult Ecoport magazint takar.

Kisebb változtatások persze folyamatosan voltak a magazin első megjelenése óta eltelt három és fél év alatt. Rovatok-mentek, jöttek, igyekeztünk a grafikán is finomítani, ezúttal azonban erőteljesebb ecsetvonásokra lesz szükség.

A célkitűzéseink – minőséget adni, összehozni a régió gazdasági szereplőit pozitív példák bemutatásával – nem változtak, tartalmilag azonban strukturáltabb, míg dizájnban frissebb, letisztultabb, mégis játékosabb lett a lap. Egészen más érzés csak kézbe venni is a magazint, hiszen a többek között nagyobb képekkel operáló grafika mellett a felhasznált papírban is váltás történt.

És mi az, ami új a tartalomban? Jól elkülöníthetően ezúttal három részre oszlik a magazin: az újság első felében továbbra is a gazdaságé a főszerep. Címlapon dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója, akivel egy kicsit lazítva a kereteken és csavarva a megszokott szemszögön új utakról, mélyvízbe ugrásról, civil szerepekről, a falak ledöntéséről, az összefogás és a közösség erejéről beszélgettünk a személyes hangvételű interjú során.

Inspiráló Sztorikból akad még a magazinban: ezt a nevet kapta a ráncfelvarráson átesett egykori Múltbanéző rovat, melyben ezúttal a kínai milliárdos Jack Ma nem mindennapi sikerét ismerhetjük meg, de nem érdemes szem elől téveszteni a Lupex kreatív ügynökség fiatal csapatát sem – nem mintha lehetne, hiszen ők működtetik az ország harmadik legnagyobb LED-falát is Veszprémben.

Ízelítő az új dizájnból...Ízelítő az új dizájnból...

A legújabb projekthírek mellett ezen felül szót ejtünk a kultúráról és annak menedzseléséről is Schmidtné Kositzky Anett-tel, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával, valamint Gózon Ákossal, az Élet és Tudomány főszerkesztőjével, aki a világháló kultúrára gyakorolt hatását taglalta. De ha már világháló, annak is utánajártunk, néz-e még ma bárki is tévét, a jövő kérdéseit illetően pedig a 2019-től átformálódó helyközi közlekedés kérdését is megvizsgáltuk.

A magazin második felében, rövid átvezetésként társprojektünk, a veszpremunk.hu segítségével ajánlunk néhány érdekes programot, hiszen kikapcsolódásra mindenkinek szüksége van. Ezzel pedig el is érkezünk a lap harmadik és egyben legtöbb újdonságot tartalmazó életmód részéhez.

Iránytű, Hullám és Zöld néven mostantól három új rovattal is jelentkezünk: előbbiben a szabadidő eltöltésében és a GDP növelésében is egyre nagyobb szerepet betöltő turizmus vizeire evezünk, egy-egy érdekes külföldi és belföldi úti célt ajánlva. Hullám rovatunkban szakértők segítségével kívánunk tippeket adni, hogy élhetünk kiegyensúlyozottabb és egészségesebb életet menedzserként – legyen szó az étkezésről, testmozgásról vagy a szellemünk karbantartásáról.

... és Iránytű rovatunkból... és Iránytű rovatunkból

A fenntartható fejlődés és a környezetvédelem egyre nagyobb feladattá válik globálisan, a téma mellett pedig mi sem mehetünk el szó nélkül: ezúttal a műanyagmentes életmódhoz és a helyi termelők támogatásához adunk tippet. Azért annak se kell aggódnia, aki kicsit odalépne a gázra – a Tempó rovatban erről is szó esik, és természetesen a kulináris élvezetek sem maradhatnak ki.

A továbbiakban szeretnénk magazinunk terjesztését is még hatékonyabbá tenni. Addig is, a legújabb lapszámot keressék a turisztikailag frekventált szállásokon, éttermekben, szabadidős helyeken, vagy olvassák online az ecoportmagazin.hu oldalon.

Bertalan Melinda
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.