Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jubileumi koncertre készül a Hollywoodoo

2018. december 11. 3:00
2018. december 28-án, pénteken jubileumi koncerttel ünnepli 25. születésnapját a veszprémi Hollywoodoo zenekar az Expresszóban, ahol mindenki megismerheti az igazi „woodoo érzést”.

A koncerten a kezdetektől mostanáig született legjobb és legismertebb dalaikból fognak felejthetetlen best of bulit csapni, meglepetésvendégek közreműködésével. Elmondásuk szerint több időt töltöttek együtt próbákkal, koncertekkel klipforgatásokkal, utazással, mint bárkivel, beleértve a családtagokat is.

A negyedszázados múltra visszatekintő zenekar számos élménnyel gazdagítja közönségét évről évre: fülbemászó dallamokkal, zúzos riffekkel forog a kerék és hatalmas közös bulikkal, ami az együttes legnagyobb erénye: soha nem került túl távol a nagyérdeműtől. Az ikonikus örvényesi születésnapi bulikon családias, baráti hangulatban dübörög a rock és a csillagos ég alatt együtt énekelt szövegekkel válik régi ismerőssé vendég és zenész.

Mivel a valódi „Hollywoodoo érzést” nem vásárolhatjuk meg az érzések boltjában sem, így megkérdeztük a zenekar tagjait, hogy mit jelent számukra a Hollywoodoo.

Trócsányi Gergely: „Nekem a Hollywoodoo az álmaim megvalósulását jelenti: már kis „kölök” koromban arról álmodoztam, hogy egy rockzenekarban fogok énekelni. Ezen kívül rengeteg élményt jelent, barátságokat, szerelmeket, szertelen, önfeledt szórakozást, önkifejezést, tartalmat az életemben és a jó érzést, hogy a zenénket sokan mások is értékelik, megbecsülik.”

Nirnsee Krisztián: „A HW az első húsz évben olyan volt számomra, mint a család, mindent ez határozott meg: onnantól kezdve, hogy hol vállalok munkát, odáig hogy kivel járok bulizni és, hogy hol élek. Így visszatekintve nagyon hatékony stresszlevezető és terápiás foglalkozás is, ahol az ember maga mögött tud hagyni minden világi dolgot és elmerül a MOSTban. Ha újra megszületnék tuti, hogy lenne megint zenekarom, hogy megtapasztaljak olyan közösségi és nagyon belső, meditatív élményeket, amelyeket, így éveken át folyamatosan, csak az együtt zenélés és az alkotás tud megadni.”

Hohl Árpád: „A Hollywoodoo az életem szerves része olyan, mint egy 25 éve tartó házasság, bár ezek szerint 7 éve gyakorlom a poligámiát. Örülök, hogy végigjártuk a szamárlétrát, mert egy percig sem éreztem, hogy ami sikert elértünk, azért ne dolgoztunk volna meg. Mindenekelőtt viszont a rengeteg felejthetetlen élményt tartom a leglényegesebbnek, amiket zene és zenélés nélkül nem tapasztalhattam volna meg.”

Urbán Szabolcs: „A Hollywoodooval tapasztaltam meg, hogy milyen jó dolog, amikor az embernek egy zenekar tagjaként, ha nem is közvetlenül, de vannak rajongói.”

Kiss Gergő: „Öt éve, mielőtt befogadtak volna a családba, kezdő zenészként csupán álmodhattam ilyen lehetőségről. Régen egy számomra misztikus teremtmény volt a Hollywoodoo, amiről csak mende-mondákat hallottam: a banda, ami kinőtte Veszprémet, és világuralomra tört. Rengeteg élményt, tapasztalatot, köszönhetek neki, sok kaland részese voltam annak ellenére, hogy még óvodás korban járok a zenekar időszámításában.”

Szakács Tibor: „Kilenc éve vagyok a woodooval, szóval már nem számítok igazán zöldfülűnek. Úgy vélem ez idő alatt sikerült visszacsempészni a trombitát, mind a zenekarba, mind a közönség kegyeibe: a trombita ismét szerves részévé vált a Hollywoodoo hangzásnak. Nagyon szeretek játszani a zenekarral, mert egy olyan világban mozgok a szövegek és a dallamvilág tekintetében is, ami nem feltétlen a fúvós hangszerekre jellemző. Igyekszem belesimulni a hangzásba, de szeretem, hogy van saját arculata a játékomnak, amivel színesíthetem a hangzást. Máshogy kell gondolkodni egy woodoo számnál, mint azoknál a zenekaroknál, akikkel eddig dolgoztam. És természetesen imádom őket!”

A legnagyobb érték, hogy 25 évig együtt maradt a zenekar, szép sikereket megélve. Ezt az érzést szeretnék megosztani december 28-án közönségükkel az Expresszóban.

Kapunyitás: 21:00
Előzenekar: 21:30
Hollywoodoo: 23:00


Vendégzenekar a veszprémi Queen’s Land: Az Öröm a Zene veszprémi zenei tehetségkutató verseny döntőjének nyertes zenekara. Stílusuk leginkább a brit és amerikai indie-pop-rock vonalhoz áll közel.

Az estét Enikő Party zárja.

Sulyok Georgina
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.