Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új eszközök a gasztroenterológia osztályon

2018. december 5. 4:00
A támogatásnak, összefogásnak és a jótékonysági rendezvényen gyűjtött összegnek köszönhetően új eszközöket vehetett át a Csolnoky Ferenc Kórház gasztroenterológiai osztálya.

Idén ötödik alkalommal rendezték meg az Egészség útja elnevezésű rendezvényt, ahol a különböző sport, kulturális program és egészséggel kapcsolatos előadás, illetve szűrővizsgálat mellett a kórház támogatására is lehetősége volt a látogatóknak.

Ismét támogathatjuk a kórházat - és az egészségünket - vehir.hu

Ötödik alkalommal rendezik meg az Egészség útja programot szeptember 22-én. A nap során sporttal, kultúrával és szűrővizsgálatokkal is tehetünk egészségünkért, illetve támogathatjuk a Csolnoky Ferenc Kórházat.

- Ugyan csak kisebb jubileum, de ez az ötödik alkalom, hogy itt állhatunk egy sikeres egészségnap után, annak eredményét prezentálva a kórháznak. A program a Szövetség Az Egészséges Veszprémiekért Egyesület kezdeményezésére, szervezésében zajlik minden évben, ám már rég nem egy elszigetelt rendezésről, hanem egy érett csapatmunkáról beszélhetünk: a városi intézmények, az önkormányzat és különböző cégek is támogatják a rendezvényt – mondta Leitold László, a Szövetség Az Egészséges Veszprémiekért Egyesület vezetője.

Leitold László szerint ha jó a cél és az odavazető utat is sikeresen ki tudjuk tölteni tartalommal, akkor az elért eredmény is mindig jó lesz.

A kormányzat egészségmegörző programjához csatlakozva a vastagbélrák megelőzés került központba: ennél a betegségnél a szűrővizsgálatok kiemelt jelentőséggel bírnak, hiszen a korai felismerés életet menthet. Az endoszkópos vizsgálathoz alkalmazható új eszközökkel a tükrözés kevesebb kellemetlenséggel jár, a félelem csökken. A kórház nagy endoszkópos laborral rendelkezik, ahol évente körülbelül tízezer vizsgálatot végeznek el, főként gyomor- és vastagbéltükrözéseket. Több endoszkópos torony is található a gasztroenterológiai osztályon, ám kiegészítőkre mindig szükség van, amiknek a beszerzése nem olcsó. A mai napon átadott, közel hárommillió forint értékű kiegészítők a toronyhoz, egy nagynyomású öblítő-mosó pumpa és egy lábpedállal működtethető széndioxid adagoló készülék. A látszólag „kicsi, szürke műszereknek” tűnő készülékek hatalmas segítséget jelentenek a betegellátásban; az új eszközöket Dr. Lakner Lilla osztályvezető vette át.

- Az öt év történetéhez, sikeréhez hozzáfűzve mindenképp kiemelném a kórháznak, dr. Dávid Gyula főigazgatónak, a kórház dolgozóinak, illetve azoknak az osztályvezetőknek az együttműködését, akik ebben a programban partnerek voltak – hangsúlyozta Némedi Lajos alpolgármester.

Az alpolgármester elmondta, hogy ezeket a műszereket a kórház kapta, ám fontos, hogy valamennyi felszerelés alkalmazása a betegek javára történik, így bízik benne, hogy ez a sikeres program 2019-ben és utána is folytatódik, hiszen célok, feladatok mindig vannak.

Sulyok Georgina
Domján Attila
további cikkek
A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Ugye nem felejtette el? Óraállítás! Ugye nem felejtette el? Óraállítás! Kezdődik a nyári időszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára kell állítani! 2024. március 30. 13:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.