Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy korszerű egészségügyi alapellátási központ jött létre Balatonalmádi-Vörösberény városrészben

2018. december 4. 14:02
Balatonalmádi Város Önkormányzata sikeresen pályázott Balatonalmádi-Vörösberény városrészi háziorvosi rendelők címmel a TOP-4.1.1-15 kódszámú „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című pályázati felhívásra, melynek köszönhetően a Balatonalmádi Ady Endre u. 2-6. szám alatti épület fejlesztése valósulhatott meg mintegy 60 millió forintból.

A Balatonalmádi, Ady u. 2-6. sz. alatti ingatlan fejlesztésével, felújításával és átalakításával Balatonalmádi-Vörösberény városrészben egy korszerű, energiatakarékos, akadálymentesített egészségügyi alapellátási központ jött létre, ahol helyet kapnak a városrészben alapellátási feladatot ellátó egészségügyi szolgáltatók: a II-es házi gyermekorvosi körzet-, II-es védőnői körzet -, és a III-as felnőtt háziorvosi körzet egészségügyi szolgáltatója is. A fejlesztéssel az ingatlan teljes műszaki és funkcionális felújítása megvalósulhatott, amely építészetileg harmonikusan illeszkedik a korábban felújított Ady tér arculatához is. Az épület felújítása mellett a védőnői működéshez és a feladatellátásához szükséges új eszközök is beszerzésre kerültek a projekt keretén belül.

A felújított épületegyüttes Veszprémi úti önálló épületszárnyában kerültek elhelyezésre az egészségügyi alapellátást szolgáló rendelő helyiségek, míg az Ady utca felöli különálló épületszárnyban kialakításra kerültek a vörösberényi városrészt ellátó posta üzemeléséhez szükséges helyiségek. Az épület posta funkciójára eső beruházási összegrészét az önkormányzat saját forrásból biztosította.

Az épületen belül felújításra kerültek a helyiségek, új víz és a villany hálózatot építettek ki. Az épület fűtését a posta és a rendelők részére önállóan kiépített egy – egy kondenzációs fali kazán biztosítja. A kiemelkedően rossz JJ energetikai besorolású épületből, a fejlesztést követően CC (korszerű) besorolású ingatlan lett

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.