Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták az új nemesvámosi óvodát

2018. november 23. 12:51
Péntek délelőtt adták át az 530 millió forintból épült Csillagvirág óvodát a nemesvámosi Patak utcában. A konyha különlegessége, hogy a legtöbb alapanyagot és élelmiszert a megyei kistermelőktől szerzik be.

A településen évente 20-25 gyermek születik. Egyre többen vannak, akik a városból is Nemesvámosra költöznek. A korábbi óvoda az 1970-es évek végén épült. A folyamatos karbantartás és felújítás mellett azonban már évek óta kiemelt célja volt a településnek egy új korszerű, óvoda kivitelezése. Nemesvámos 2016-ban pályázott EU-s és állami pénzre, hogy új óvodát építhessen. A település nyert rá 460 milliót, saját költségvetésből pedig 70 millió forinttal egészítette ki a projektet.

Az összesen több mint félmilliárd forintból felépült óvoda alapkövét ez év januárjában tették le, a múlt hét óta pedig már gyerekzsivajtól hangos az épület. A régi óvodát bölcsődévé alakítják.


Korábban írtuk:

Új óvoda épül Nemesvámoson - vehir.hu

530 millió forintból épül új óvoda a Veszprém melletti településen. A jelenlegi óvodát bölcsődévé alakítják, így 2019-től ez a szolgáltatás is elindulhat Nemesvámoson.


Az új épületben 4 csoporttal működik az óvoda, mely már az induláskor 100 %-on üzemel. Az óvoda mellett az épületben működik egy főzőkonyha is, amely nem csupán az óvodás korú gyermekek étkezését biztosítja, hiszen innen kapja az ebédet a helyi általános iskola is, valamint így a szociális étkeztetést helyben sikerül megoldani.

A konyha Sövényházi Balázs polgármester „szívügye” is, hiszen a lehető legtöbb alapanyagot, élelmiszert kistermelőktől, őstermelőktől szerzik be a megyéből. -Az egészséges közétkeztetés megvalósítása Nemesvámoson kiemelten fontos ügy- mondta a péntek délelőtti szalagátvágáskor.

A mindennapos mozgás is új értelmet kap az épületben, mivel saját, 62 m2-es tornaszobával is rendelkezik az intézmény. Így helyben megoldhatóvá válik a gyermekek mozgatása, „tornaórája”.

Ovádi péter parlamenti képviselő, Putz Andrea intézményvezető és sövényházi balázs polgármester a november 23-i szalagátvágáskor nemesvámosonOvádi péter parlamenti képviselő, Putz Andrea intézményvezető és sövényházi balázs polgármester a november 23-i szalagátvágáskor nemesvámoson

A tervezéstől egészen a megvalósításig nagy hangsúlyt kaptak a megújuló- és korszerű megoldások: a napelemes rendszer, mely előre láthatólag ellátja az egész épület villamosenergia igényét; a csoportszobák hővisszanyerős szellőztető berendezéseinek beépítése, amelyek biztosítják a folyamatos friss levegőt a szabadból; a konyhai elszívó-, és friss levegőt biztosító rendszer. Az új óvoda épületében tehát a magas színvonalú óvodai ellátás minden feltétele megvalósításra került.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint a jövőbe fektetett energia mindig megtérül, a gyermekek pedig a jövő nagy reménységei. Kiemelte, 2018 a kormány számára a családokról szól, ezért is ösztönzik a fiatal párokat családalapításra. Az új óvodáról azt mondta, a gyermekek egy modern, maximálisan felszerelt épületet kaptak. Nemesvámosról pedig úgy szólt: a jövő itt épül, hisz virágzik és a 70 millió forintos önerő azt mutatja, hogy gondos gazdálkodás folyik a településen.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.