Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Placebo máshogy

2018. november 21. 3:00
Most egy olyat mondok amitől minden fitneszguru vagy táplálkozási szakember magához nyúl.Esetleg első blikkre sokan hülyének fognak tartani. Nem gond. De miért ne lehetnék én az aki kimondja azt amit majd öt év múlva mindenki már biztosan tudni fog?

Na szóval!

Mi van akkor, ha nem is azzal van gond amit megeszünk hanem azzal ahogyan megesszük? Nem értitek igaz? Akkor levezetem.

Mindenki hallott már a placebo hatásról. Úgy működik ez a dolog, hogy adunk neked valamit amiről állítjuk hogy az gyógyszer, vagy segít az adott problémádon. Nem tudod hogy mi az de attól akitől kapod annak hiszel. Legyen az orvos, anyuka apuka jó barát mindegy. Az a lényeg hogy te elhiszed róla hogy használ, ezáltal használni is fog.

És mi van akkor, ha ez negativ töltetűen is működik? Ha valamiről elhiszed hogy árt, és az árt is...

Ebből az elméletből jött az ötletem hogy mi van akkor, ha nem is annyira az adott ételek amik ártanak nekünk hanem az ahogy megesszük. Gondold csak el: elkezded lapátolni a somloigaluskádat, miközben kimondva vagy kimondatlanul ott lebeg a szemed előtt, hogy baszki ettől megint csak nagyobb lesz a seggem, most megint edzhetek, mert ennyi cukrot a jóisten se visel el. Urambocsá még azt is kiejted a szádon hogy a cukor a fehér méreg (ami egyébként igaz is).

Innentől kezdve azt az utasítást adod az agyadnak, hogy zsírosodjon el tested, hogy ebbe bizony haljál bele mert amit éppen nagy bűn tudattal elnyammogsz, az méreg. Úton-útfélen azt halljuk hogy amit kimondunk, gondolunk, azzá leszünk, hogy a kimondott gondolataink meghatározzák az életminőségünket. Akkor ez miért ne működhetne így? Meg kellene azt próbálni, hogy nagymama által megsütött süteményt igenis együk meg jóízzel.Lássa az a drága nagyi hogy milyen jót sütött, érezze azt hogy ő fontos hogy kell nekünk,hogy hasznos a Mi életünkben. Plussz gondoljuk azt az ő süteményről, hogy az igenis házi, még akkor is hogyha tele rakta cukorral azt a lekvárt. De higgyük el hogy sokkal jobb mint amit megveszünk egy nagy áruházban.

Egyetek jóízűen! Élvezzétek az evést! Éljétek meg a pillanatot. Az élet rövid. Ja, és próbáljátok meg a mondandómból kivenni a lényeget.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.