Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Jubileumi fát ültettek a belvárosban

2018. november 20. 4:00
A Magyar Turisztikai Ügynökség a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 25 éves fennállásának alkalmából ajándékozott fát Veszprémnek.

Enyhe hóesésben ültettek oszlopos gyertyánt hétfő délelőtt a VKSZ Zrt. munkatársai a volt SZMT-székház előtti parkban. A Magyar Turisztikai Ügynökség mind a 324 pályázó településnek egy-egy facsemetét adományozott.

Az MTÜ és a verseny Szervező Bizottsága szeretné, ha az emlékfa elültetése egy emlékezetes esemény lenne a helyi közösségek számára. Brányi Mária alpolgármester szerint a fa emlékeztet arra, hogy Veszprém milyen sikeres volt idén a környezetszépítésben, egyben felhívás arra, hogy a jövőben is lesz még feladat.

brányi máriabrányi mária

Az oszlopos gyertyán kiválasztása során több szempontot is figyelembe vette a kertészek és tájépítészek. Többek között olyan hosszú életű, őshonos eredetű, karakteres fát kerestek, mely az ország valamennyi településén telepíthető, viszonylag gyorsan növekedik, de nem foglal sok helyet és nem igényel speciális fenntartást.

Veszprém arany minősítést szerzett az Entente Florale Europe versenyen - vehir.hu

Porga Gyula polgármester Facebook-posztja szerint Veszprém a városi közterület megújításáért járó különdíjat is bezsebelte a nemzetközi környezetszépítő versenyen szombat este.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.