Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

A vidéki fiatalokat is várja a színház

2018. november 15. 4:30
Bemutatta decemberi programkínálatát a Veszprémi Petőfi Színház.

A korábban elindított, a vidéki közönséget megszólító Szent István bérlet egyfajta kiegészítéseként létrehozták a Szent Imre bérletet, amivel a megyeszékhelytől távolabbi településeken élő fiataloknak biztosítanak jelentős kedvezményt. A teátrum ezzel szeretné kompenzálni azt, hogy a vidéki fiatalok számára az útiköltség miatt jelentősen nagyobb kiadást jelent a színházba járás, mint veszprémi kortársaiknak. A Petőfi Színház elve, hogy minden fiatalnak ugyanolyan lehetősége legyen részesülni a kultúrából – hangsúlyozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

A programot méltatta Ovádi Péter parlamenti képviselő is, hozzátéve: örül annak, hogy a színház figyeli az országos kezdeményezéseket, a családok évére is ilyen érzékenyen reagál.

Decemberben számos programot kínál még a teátrum. A csillagszóró bérletet megáltók három előadást nézhetnek meg: a Varsói melódiát (december 27.), a Menopauzát (2019) és a Férjek és feleségeket (2019). A kicsiket megszólító Kiscsillagszóró bérlet idén az Alma együttes karácsonyi koncertjét (december 27.) és a Maszmók Afrikában című darabot (2019) tartalmazza.

Idén könnyűzenei bérletet is összeállítottak, amiben Balázs Fecó Évszakok című estje (december 30.), Charlie koncertje (január 29.) és Caramel fellépése (április 24.) szerepel.

Szilveszterkor Bodrogi Gyula és Voith Ági közös estjére invitálják a közönséget 17 órára, korlátozott számban pedig az ezt követő, hajnalig tartó, vacsorával egybekötött zenés mulatságra is lehet jegyeket váltani.

A játékszínben maratoni Jövőre veled, ugyanitt! napot tartanak december 8-án, a történet mindkét részét játsszák, a két előadás között pedig közös hamburgervacsorán vehetnek részt a nézők a rendező Hargitai Ivánnal.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. 2024. április 17. 13:29 Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.