Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Szombaton indul a negyedik Pannon UniFest!

2018. november 8. 4:00
Egy fiatal, lendületes, céljaikat megvalósító kis csapat már a negyedik alkalommal tesz kísérletet a közösség összehozására a kultúra nevében. A Pannon UniFest megálmodója a Hallgatók a Művészetért Egyesület, de mára már egyesületen kívüli tagokkal is bővült a csapat.

Szerda reggel tartották a Pannon UniFest többnapos rendezvény sajtótájékoztatóját. Elsőként Porga Gyula polgármester szólalt fel, aki gratulációját fejezte ki a szervezőknek, hiszen egy „az országban is egyedülálló” rendezvény lebonyolítására, megszervezésére vállalkoznak évről évre.

Felföldi Gábor, a Pannon Egyetem kulturális referense örömmel látja, hogy az egyetem jelenlegi és egykori hallgatói kellő aktivitással és tenni akarással viszonyulnak a kultúrához. Idén nem a B épület, hanem az E-kamaraterem ad otthont a fesztiválnak.

Szeles József ügyszervező elmondta: "négy éve – az első fesztivál szervezésével is – az volt a cél, hogy a fiatalok kezdeményező szerepet vállaljanak a kultúrában" József már nem a Pannon Egyetem hallgatója, így a főszervezői feladatkört az új generációnak adja át.

Deli Kitti egyetemi hallgató már főszervezői minőségben ismertette a fesztivál részleteit. A versenyszámok a hétvégén zajlanak le, míg a hétfői naptól közös eseményekkel készülnek, mint például a táncház, vagy a csütörtöki népek tánca. Kedden Turós-Máté Kinga Prométeuszról című egyszemélyes táncelőadását tekinthetik meg az érdeklődők.

Kitti hangsúlyozta, hogy bár a különböző kategóriák fellépői versenyre neveztek be, de mégsem az a lényeg, hogy egymás ellen megmérjék magukat, hanem hogy saját magukhoz képest tudjanak fejlődni a szakmai zsűri tanácsait megfogadva.

A fesztivál társrendezvénye a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó, mely rendezvény célja: „hogy találkozási pontot hozzon létre az ország különböző régióiból érkező társulatok között, és hogy évről évre minél sokszínűbb programot kínáljon a fesztiválra érkezőknek. Az idei találkozó programjait korosztálytól függetlenül ajánljuk minden színházat szerető, az amatőr színjátszás, vagy épp a drámapedagógia iránt érdeklődő nézőnek!”.

A VESZT kísérőprogramjaként idén először az I. Dráma Műhely Napokat is megrendezéik, melynek során számos, a szakmájukban elismert művész vezet majd workshopokat, tréningeket és kerekasztalbeszélgetéseket. A találkozó programjai ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   2024. március 27. 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.