Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Megkezdődik a Szabadságpuszta irányába tartó bicikliút építése

2018. november 6. 9:51
A közel 3 km-es útszakasz része a Felsőörsön át a Balatonig tartó kerékpáros úthálózatfejlesztési koncepciónak. A 73-as úton új jelzőlámpás csomópont épül.

Európai uniós forrásból kerékpáros nyomvonal építése kezdődik meg a napokban Szabadságpuszta irányába. A 2644 méter hosszúságú út 277 millió forintba kerül, és a tervek szerint a munkaterület átadást követően 180 napon belül elkészül. A kivitelezési munkákat a nyílt közbeszerzési eljárás útján beszerzett Strabag Általános Építőipari Kft. végzi - számolt be Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester kedd reggel a sajtónak.

Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő kedd reggel számolt be a fejlesztésről a sajtónakPorga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő kedd reggel számolt be a fejlesztésről a sajtónak

- A beruházással a szabadságpusztai lakosok régi vágya valósul meg, miszerint biztonságosan, akadálymentesen és közvetlenül kerékpározhatóvá válik az a beavatkozási terület, mely összeköti Szabadságpuszta városrészt Veszprém belvárosával - mondta Porga Gyula polgármester, majd kiemelte azt is, a beruházás egy nagyszabású kerékpáros hálózatfejlesztés egyik központi eleme:

Várhatóan 2020-ra Veszprém belvárosából közvetlenül eljuthatnak a kerékpárosok a Balatoni bringakörútra Alsóörs-Felsőörs településeken keresztül, hiszen Veszprém önkormányzata már megkötött támogatási szerződéssel rendelkezik a Szabadságpuszta elágazótól Veszprém közigazgatási határáig tartó szakasz kerékpárútjának megépítésére, valamint Alsóörs és Felsőörs települések konzorciumban megvalósuló pályázata is már támogatásban részesült.

Új csomópont épül

Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint az önkormányzat komolyan veszi a szabadságpusztaiak akaratát, hisz a kerékpáros nyomvonal évek óta az itt élők dédelgetett álma volt. A projektben a biztonság növelésének érdekében a 73-as út szabadságpusztai elágazójánál jelzőlámpás csomópontot építenek, ami nagyban megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a csomópontban áthaladó/kikanyarodó gépjárművek közlekedését valamint a kerékpáros és gyalogosforgalom a csomópontban történő keresztirányú áthaladását - mondta. Ezt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. építi, amely a csomópont sávjait kibővíti egy önálló lekanyarodó sávval Szabadságpuszta irányába.

a piros és a kék szín jelzi az új nyomvonalata piros és a kék szín jelzi az új nyomvonalat

Az új bicikliút építése része annak az 1 milliárd forintos uniós fejlesztéssorozatnak, amely kerékpárosbaráttá teszi Veszprémet: kettős körforgalom építése a Brusznyai út – Kórház utca csomópontokban; veszprémi kerékpárosbarát-városrészek kialakítása; kerékpárút építése a belváros és a vasútállomás között; kerékpárút építése Szabadságpuszta irányába.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. 2024. február 29. 14:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.