Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

10 éves a Veszprémi Keresztény Közösség

2018. november 3. 12:20
2008-ban tizen-egynéhány emberrel alapították meg a VEKKER-t, ma már száznál is többen vannak. Szombaton az Agórában ünnepelték a kerek évfordulót.

Nagyjából kétszáz ember gyűlt össze szombat délelőtt az Agórában, hogy zenés műsorokkal, beszélgetéssekkel és dicsőítésekkel ünnepelje a Veszprémi Keresztény Közösség tíz éves születésnapját.

Fóris Tamás vezető lelkész köszöntötte az ünneplőketFóris Tamás vezető lelkész köszöntötte az ünneplőket

„Azért gyűltünk ma itt össze, hogy hálát adjunk Istennek, és ma minden erről szóljon”- mondja kérdésünkre Horváth Krisztián, a közösség vezetőségi tagja. – „A nap folyamán visszatekintünk az elmúlt tíz évre, interjúkat tartunk, beszélgetünk a gyülekezeti élet különböző aspektusairól, csodákról és a generációkról. A VEKKER-t tíz éve alapították, alig több mint tízen, ma pedig száz és százötven közé tehető a tagok száma. Célunk, hogy kifejezetten Krisztust képviseljük Veszprémben egy modern és emészthető formában, a kor igényeit kielégítő eszközökkel. Erős az online jelenlétünk, a magyarországi keresztény világon belül erősek vagyunk ebben, hiszen úgy gondoljuk, hogy az internet tele van sok olyan dologgal, ami nehezíti az életünket, ezért az interneten is szeretnénk képviselni az evangéliumot és Krisztust.”

A 10 éves évforduló zenei blokkal indultA 10 éves évforduló zenei blokkal indult

A közösség tagjai vasárnaponként tartanak Istentiszteletet a Jupiter Centerben, a hét másik napjain egymásnál gyűlnek össze közös imádkozásra és együttlétre. Horváth Krisztián azt is elmondta, a VEKKER a városban többször szervezett már nagyobb programot és evangelizációs alkalmat.

A jubileumi összejövetelre Porga Gyula polgármester is ellátogatott, aki köszöntőjében a városi közösségépítés fontosságáról beszélt: „Sok munkát igényel egy közösséget egyben tartani, viszont nagy örömet tud okozni az ide való tartozás. Polgármesterként jó megélni azokat a pillanatokat, amikor látni, hogy erős közösségeink vannak. Veszprémben sok csoport van, amelynek nagy része érdekközösség, viszont kevés az olyan, amely értéket közvetít”- utalt a VEKKER-re. -Ha a veszprémiek jó mintákat látnak, biztosítható a város hosszútávú és erős megmaradása- mondta.

Porga Gyula polgármester szerint a VEkker jó példaPorga Gyula polgármester szerint a VEkker jó példa

A Veszprémi Keresztény Közösség Győrben és Sárváron alapított hasonló csoportokat.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.