Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Összművészetek nagy találkozása! Jön a negyedik Pannon UniFest!

2018. október 24. 4:00
Már a negyedik alkalommal rendezik meg a Pannon UniFestet, amely egy évről-évre megújuló összművészeti fesztivál. A rendezvény egykori megálmodója a Hallgatók a Művészetért Egyesület, mára azonban egyesületen kívüli tagokkal bővült a szervezői csapat. Deli Kittit, a fesztivál főszervezőjét kérdeztük.

Milyen célokkal vágtál neki a negyedik Pannon UniFest szervezésének?

Minden évben igyekszünk tanulni a korábbi rendezvények tapasztalataiból, próbáljuk felfedni a hiányosságokat, és keressük azt, hogy miben tudnánk fejlődni. Ugyanakkor hangsúlyozzuk, hogy ez nem egy tehetségkutató, mi nem keresünk senkit, sokkal fontosabbnak tartjuk, hogy a fellépők egy nagy találkozásnak éljék meg a fesztivált, amelyből rengeteget tehetnek el útravalónak. Neves, a szakmájukban elismert művészektől kapnak majd véleményt.

Mesélsz a zsűritagokról?

A zenei szekció zsűrijében Trokán Anna, Kéménczy Antal és Bodor Áron foglal majd helyet, emellett zenei workshopot tart Kovács Benjamin. A rövidfilmek elbírálására Buvári Tamást, míg Környei Ágotát és Áfrány Gábort a rajz, illetve festmények értékelésére kértük fel. A fotók véleményezésével Vörös Ákost és Gáspár Gábort bíztuk meg, a vers-és prózaírás Tóbiás Krisztián és Kovács Gábor, míg a szavalás Trokán Anna „feladatköre” lesz.

Lesznek idén változások a korábbi évekhez képest?

Az idei évben az örömtáncolásra helyezzük a hangsúlyt, nemcsak nézni, hanem átélni is lehet a táncművészetet. Hétfőn és csütörtökön táncházzal várjuk az érdeklődőket, magyar néptáncra és a Tímár Lajos által vezetett népek táncaira. Kedden a Prométheuszról című táncszínházi előadást nézhetik meg az érdeklődők.

Idén is lesz társrendezvényetek?

Igen, mégpedig a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó, ami november tizenharmadikától, tizennyolcadikáig tart.

Mire számíthatnak a fellépők? Lesz rangsorolás?

A zsűritagok fognak minősítéseket kiosztani, ez alapján lesz arany, ezüst, és bronz minősítés. Ha már a jutalmazásról beszélünk, akkor lesz olyan nyeremény is, ami nemcsak a fellépőket érinti: A Pannon Egyetem A és B épülete előtt napközben az önkénteseink várják a fotózkodni vágyókat, vagyis, aki az instagramos képkeretünkkel pózol, az sorsolások útján számos értékes nyereményhez juthat. A tarsolyban egy görögországi utazás is helyet kapott, de múzeumi, színházi, vagy éppen állatkerti belépőket is kiosztunk majd.

Te, mint főszervező, mit vársz a fesztiváltól? Mikor lennél elégedett?

Általában a fesztivál előtt rám tör a pánik, de amikor már elindul, és minden tégla a helyén van, akkor kicsit megnyugszom. Bízom abban, hogy mind a fellépők, mind a zsűri tagok, mind pedig a közönség nyitott lesz, és megtalálják a közös pontot.

Tanár szakos lévén másabb szemmel tekintek erre a rendezvényre is. Akkor vagyok elégedett, ha a résztvevők lelkesek, alkotnak, a művészet iránt érdeklődnek.

Elég fiatal vagy, mégis sok mindenbe bele kóstoltál már. Hogyan képzeled el magadat tíz év múlva?

Tanárnak és rendezvényszervezőnek képzelem el magam. Most is megvan ez a kettősség. A fesztiválon az önkéntesekkel való foglalkozás is közel áll a tanári szerephez és az a vállalás is tanító jellegű, amit a Pannon UniFest követ. Egyik segíti a másikat, úgy érzem, a helyemen vagyok, minden feladatomat fontosnak érzem.

A Pannon UniFestre október 31-ig lehet jelentkezni!

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.