Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

'A veszprémi magas színvonalú oktatás megérdemli a közintézmények minőségi állapotát'

2018. október 18. 2:00
Az EFOP-4.1.3 pályázat keretében valósult meg a Veszprémi Középiskolai Kollégium, valamint a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI infrastrukturális fejlesztése. A megvalósult projektekről csütörtök délelőtt sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntet mondott a Veszprémi Tankerület munkájáért, majd elmondta, hogy az idén Magyarországon minden ötödik gyermek új körülmények között kezdte meg a tanévet.

„Ami nagyon fontos, hogy talán az ingyenes tankönyv támogatás tekintetében volt a legnagyobb fejlődés, amióta a Fidesz-KDNP kormányoz. 2013 óta tízszeres arányban növekedett az ingyenes tankönyvek használóinak száma. Az idei évben ez 12.680 tanulót jelentett a Veszprémi Tankerület iskoláiban” – fogalmazott a képviselő.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója a két megvalósult projektről beszélt.

A Veszprémi Középiskolai Kollégiumban a sportpálya 19 óra utáni használatához megfelelő világítást alakítottak ki. Felújították a kerítést valamint a labdafogó hálót. A projekt keretében új kosárpalánkokat szereltek fel, valamint az aszfaltot is megújították.

Kollégiumi szobák és vizesblokkok elérését szolgáló folyosókat, közlekedőket is felújítottak. A projekt keretében 26 db emeletes ágy a kollégiumi szobákba, a közösségi terekbe 10 db kanapé, 80 db fotel és 8 db asztal került.

Jelentős a gyerekek kollégiumi életében a higiénia, így az emeleti szinteken és a földszinten a mellékhelységek, fürdők és WC blokkok felújítására került sor.Jelentős a gyerekek kollégiumi életében a higiénia, így az emeleti szinteken és a földszinten a mellékhelységek, fürdők és WC blokkok felújítására került sor.

Napjainkban egyre fontosabbá válik a biztonság kérdése, ezt a célt szolgálja a B” és a „C” épületekben portáin a beléptető rendszerhez szükséges 1-1 kamera és rögzítő berendezés. A közösségi terekbe, közlekedőkbe füstérzékelőket szereltek, a két portára 1-1 db központ létesítésével rádiós füstjelző rendszert építettek ki.

A Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI – ben megvalósult projekt keretében kicserélték a folyosók burkolatát. A projekt lehetővé tette egy autista csoportszoba létrehozását is. Tornapálya létrehozása, a tornaszoba korlátozott funkcióinak bővítése érdekében egy 10x20 m méretben műfüves borítással, két kapuval, labdafogó hálókkal kiegészített pályát alakítottak ki. A projekt leglátványosabb beszerzése az udvaron található új játékok.

„A kollégium fenntartása, működtetése a város szempontjából is fontos, hiszen sok a vidéki tanuló, így szükséges a kollégium kapacitásának minimum szinten tartása. Jó látni, hogy az a gondosság, amit évekkel ezelőtt Veszprém városa biztosított az oktatási intézmények fenntartására és felújítására, az a fenntartóváltás után is megmaradt. A Veszprémben folyó minőségi oktatás megérdemli, hogy a közoktatási intézmények állapota, minősége kövesse a tartalomnak a magas színvonalát” - fogalmazott a sajtótájokaztó zárásaként Porga Gyula polgármester.

Krónusz-Riskó Annamária
Kovács Bálint
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.