Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egészségbefektetés = edzésnapló

2018. október 17. 12:00
Minden családban van legalább (!) egy olyan emberke, akinek van problémája az egészségével. Nem kimondottan az örökölt vagy felismert nyavalyákra gondolok, hanem olyan napi gondokat okozó rendellenességekre, mint a rossz közérzet, a puffadás, székrekedés, magas/alacsony vérnyomás, kóros elhízás, fogyás, étkezések utáni rosszullétek, vagy akár egyszerűbb ételallergiák.

Általában ha ezek valamelyike nehezíti az életünket, akkor vagy elfogadjuk, hogy szar az élet, vagy elmegyünk orvoshoz, ami valljuk be, vagy lassú és eredménytelen és/vagy sok pénzünkbe kerül és még akkor sem a legtutibb. Az emberek nagy része már belefáradt, hogy nincs hova fordulnia, hogy nem tudja merre induljon el. Taglalhatnánk, hogy mik az okok, de sajnos egyre inkább igaz a mondás, hogy segíts magadon…

Van egy nagyon egyszerű, praktikus és a belerakott energiától függő, nagyon pontos kis eszközünk arra, hogy saját magunk egészségének kovácsa legyünk. Annyira egyszerű, hogy pont emiatt nem veszik, veszitek komolyan. Olyan, mint a C-vitamin. Mindenki tudja, hogy fontos, hogy ott van, hogy többet kellene ennünk belőle, de pont letojják a legtöbben.

Ez a csodálatos dolog pedig az edzésnapló! Tök egyszerű, figyelj! Végy egy füzetet, noteszt, vagy naplót. Mindegy, hogy hogy néz ki, de azt szoktam ajánlani hogy szép legyen, figyelemfelkeltő, hisz benne lesz az életed. Ha megvan a kis gyöngyszem, akkor a következőt kell tennünk. Kinyitod, és a bal oldali lapokra napi szinten leírod a napi étkezéseidet. Mindent!! Ne egóból írd. Őszintén! Magadnak írod, nem győzöm hangsúlyozni. Na! Szóval a jobb oldalra pedig a napi edzésed, és azt, hogy aznap hogy érezted magad. Edzésen és amúgyis. Még azt is firkáld oda hogy hogyan aludtál az éjjel. Szánj rá egy évet. Tudom, most felhördül mindenki, hogy ez hülye, majd fogok én egy évig irogatni, pont erre van időm, anyáddal szórakozz, stb...

De itt jön egy másik hülye, de jogos mondás, miszerint az az egy év akkor is eltelik, ha nem fekteted bele azt a napi max 2-3 percet az egészségedbe. Ha ezt megteszed, egy idő után egy olyan tudáshalmaz lesz a kezedben, amivel semmilyen ismeretlen, semmilyen vizsgálat nem versenyezhet. Gondolj bele. Ha rossz a gyomrod, vagy szét pukizod a munkahelyed, vagy aftád van, ezt mindig leírod. A nagy számok törvénye alapján egy idő után visszaolvasva rájössz, hogy milyen ételek, italok okozzák az aktuális problémádat. Ez a kis napló a Te személyes Bibliád lesz. Bármi bajod van, ez megmutatja. Gondold meg, napi pár perc az életedből, hogy jobb életed legyen, és ne az orvoshoz szaladgálj, mert elképzelésed sincs, hogy mi a bajod.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.