Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

'Egy új óvoda építése ráerősít arra, hogy hiszünk még a jövőben'

2018. október 10. 20:29
Szerda délután tették le az új gyulafirátóti óvoda alapkövét. Előreláthatólag jövő szeptemberben már az új Posta utcai óvodában kezdhetik meg az évet az óvodások és bölcsődések. Az óvoda újjáépítése a TOP-6.2.1 kódszámú pályázatfelhívásra nyert támogatás keretében valósul meg. A támogatás összege 641.732.275 forint.

A projekt átfogó célja a közoktatási intézmények beruházásainak célirányos támogatása a minőségi nevelés-oktatás megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása érdekében.

„A gyulafirátótiaknak már egy régi vágya volt, hogy egy korszerű, 21. századi létesítményben fogadhassák a gyermekeket. Nagyon jó látni, hogy Gyulafirátót azon településrésze Veszprémnek, ahol a legtöbb fiatal házaspár jelenik meg. Így azt látjuk, hogy Gyulafirátótnak és vele együtt Veszprémnek van jövője, és érdemes tervezni a városban és a városrészekben” – fogalmazott az ünnepélyes alapkőletétel köszöntőbeszédében Porga Gyula polgármester.

Czaun János képviselő, Porga Gyula polgármester és Kuti Attila kivitelezőCzaun János képviselő, Porga Gyula polgármester és Kuti Attila kivitelező

„Az idei év azért is különleges, mert 40 éves a Kastélykert Körzeti óvoda” – kezdte köszöntőjét Czaun János önkormányzati képviselő. A politikus elmondta, a régi óvoda épülete nem volt arra alkalmas, hogy felújítsák. Az új helyszínen felépülő óvoda a dinamikusan fejlődő gyulafirátóti lakosság igényit fogja szolgálni.

Az ünnepélyes alapkőletételen a gyulafirátóti önkormányzat képviselő testületi tagjai és Tóthné Martinkovics Erika, óvodavezető is részt vett.Az ünnepélyes alapkőletételen a gyulafirátóti önkormányzat képviselő testületi tagjai és Tóthné Martinkovics Erika, óvodavezető is részt vett.

Az új intézmény elősegíti a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését. Az óvodai férőhelybővítés 24, a bölcsődei csoport pedig 12 családnál teszi lehetővé az anyák munkaerő-piaci visszatérését.

Az öt csoportos óvoda és az egy csoportos bölcsőde egy épületben, közös főzőkonyhával és igazgatással, de elválasztott közlekedőrendszerrel kerül kialakításra. A főépülettel együtt, melléképületként egy, a bölcsőde és az óvoda játszókertjéhez is kapcsolódó kerti játéktároló építmény is készül.

A mai igényeknek és érvényben lévő előírásoknak megfelelő, 5+1 csoportos, főzőkonyhával üzemelő óvoda - bölcsődeépület kerül kialakításra.A mai igényeknek és érvényben lévő előírásoknak megfelelő, 5+1 csoportos, főzőkonyhával üzemelő óvoda - bölcsődeépület kerül kialakításra.

Az öt óvodai csoport összesen 120 kisgyermek óvodai ellátását teszi lehetővé. A tervezett bölcsődei gyermeklétszám 12 fő. Mivel a telephely, és a tagóvoda étkezési ellátása is a körzeti óvoda főzőkonyháján valósul meg, így a főzőkonyha kialakításánál figyelembe vették, hogy egy időben 235 ételadag készül a konyhán.

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.