Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Információs hálót szőnek a környék nyugdíjasai

2018. október 10. 16:13
Szerda délután alakult meg Veszprémben a Szenior Mentor Kerekasztal, mely elsődleges feladatának tekinti a környező települések nyugdíjasai közti kapcsolaterősítést.

Szenior Mentor Kerekasztal összehívását kezdeményezte Ovádi Péter országgyűlési képviselő. A nyugdíjas közösségek tapasztalt vezetőit, az idős korosztály helyzetét, igényeit, lehetőségeit jól ismerő szakértőket kért fel, hogy közösen keressék a harmadik életkor lehetőségeit és segítsenek a korosodásból eredő gondok megoldásában.

A nyugdíjba vonulás után sokan szenvednek a közösség hiányától, az elszigetelődéstől, a magánytól, a céltalanságtól. A kerekasztal szakemberei éppen abban segítenek majd, hogy együtt megkeressék a megoldásokat a tartalmasabb időskorhoz vezető utakat - hangzott el az alakuló ülésen szerda délután a Gizella Hotelben.

A szenior mentor kerekasztal szerda délután tartotta alakuló ülését a Gizella hotelbenA szenior mentor kerekasztal szerda délután tartotta alakuló ülését a Gizella hotelben

-A Szenior Mentor Kerekasztal alapításának és vezetőinek célja, hogy mintegy információs hálót szőjenek a települések nyugdíjasai között. Látogassanak el egymás rendezvényeire, együtt szórakozzanak vagy közösen vegyenek részt egészségügyi, életviteli vagy éppen számítástechnikai előadásokon, tanfolyamokon- mondta Szente József, a kerekasztal elnöke. Az alakuló ülésen Ovádi Pétert tiszteletbeli elnöknek, alelnöknek pedig Kisné Lovasi Mária idősügyi szakértőt kérték fel. A kerekasztalnak négy információs bázist jelöltek ki: Veszprémet, Herendet, Kislődöt és Dudart.

A Szenior Mentor Kerekasztal elnöke: Szente JózsefA Szenior Mentor Kerekasztal elnöke: Szente József

Ovádi Péter elmondta, az elmúlt években rendszeresen vett részt nyugdíjas klubok rendezvényein, ahol személyesen láthatta, hogy a közösség, az egymásra figyelés milyen érték és lehetőség. A fórum lehetőséget ad arra is, hogy a nyugdíjasok a problémáikat a döntéshozók elé tárják.

Ovádi Pétert a kerekasztal tiszteletbeli elnökévé választottákOvádi Pétert a kerekasztal tiszteletbeli elnökévé választották

Egy felmérés szerint ma az összlakosságon belül 25% a hatvan éven felüliek aránya és 4,5% a nyolcvan éven felülieké. Veszprém városban jelenleg 14 ezer nyugdíjas él, akik közül csupán 2 ezren képviseltetik magukat nyugdíjas klubokban.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.