2019. június 27., csütörtök
László névnap

Nappali és éjszakai éleslövészettől volt hangos a bakonyi lőtér

2018. október 08-án 13:30-tól nappali, míg 18:00-tól éjszakai éleslövészet zajlott az MH Központi Gyakorló- és Lőtér „0” pontján.

A „BÁTOR HARCOS 2018” (Brave Warrior 2018) a Magyar Honvédség évenként megrendezésre kerülő kiemelt jelentőségű gyakorlata, melynek részeként idén a NATO számára felajánlott MH Zászlóalj Harccsoport hajtott végre nappali és éjszakai éleslövészetet. A lövészetet a sorozatos robbanások nyomán hang és fényhatások kísérték, melyet a Veszprémben és a környéken élők is megtapasztalhatták.

Az éleslövészetet sikeresen hajtották végre az alakulatok. Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka felhívta a figyelmet arra, hogy a védelemben végrehajtott éles gyakorlat fontos mérföldkő az alakulat számára, hiszen ez az a momentum, amikor a katonák eljutnak arra a szintre, hogy összekovácsolódtak és éleslövészet keretein belül tudják bizonyítani felkészültségüket.

A közel 2000 magyar katona és majdnem félezer haditechnikai eszköz közösen, az amerikai, a brit, a horvát és a szlovák kollégákkal vett részt a gyakorlaton, ahol tudták szimulálni a nemzetközi környezetben megvívott harcot, valamint például azt, hogy hogyan kell megfelelni a magyar katonának akkor, amikor idegen környezetben kell a feladatot végrehajtani.
Az MH Zászlóalj Harccsoport szeptember eleje óta készült arra, hogy október közepén a NATO ellenőrök előtt bizonyíthassa rátermettségét, felkészültségét a különböző harcászati feladatok végrehajtására.