Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szakmát vegyenek!

2018. október 5. 6:00
Pályaválasztási napot tartanak a Veszprém Arénában pénteken és szombat délelőtt a végzős diákok és a pályamódosítók számára.

A 20. alkalommal megrendezett kiállításon a fiatalok összesen 62 kiállító – cégek, gyakorlati képzőhelyek, a Tankerületi Központ és a Szakképzési Centrum – standja között szemezgethetnek a számukra legérdekesebb szakmák közül. A kínálatot elsősorban a hiányszakmákra reagálva húzták fel, de a mintegy 4000 diák ezeken kívül is találhat magának megfelelő hivatást, hiszen ma már nemcsak a feldolgozóiparban, a gépjárműiparban, az informatika, a vendéglátás vagy az egészségügy területén kapkodnak a munkavállalókért, de mindenhol jól jön a munkaerő.

Dr. Vajda Viktória, a kiállítást koordináló Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója szerint a nagyszámú érdeklődő és az, hogy már huszadszorra rendezik meg a versenyt, magáért beszél, a visszajelzések pedig pozitívak. „Külön öröm, hogy itt vannak a megye és a régió meghatározó cégei, hiszek ők azok, akik testközelből tudják megmutatni a fiataloknak, egy-egy szakma pontosan mit is takar. A mostani választás meghatározó lehet a jövőjük szempontjából, és fontos, hogy megalapozottan döntsenek, olyan hivatásokkal találkozzanak, amelyekre valóban lehet építeni” – tette hozzá a főigazgató.

Porga Gyula szerint a kiállítást úgy is felfoghatjuk, mint egyfajta piacot: tulajdonképpen a kiállító cégek, képzőhelyek is árulnak – terméket, szolgáltatást. Ráadásul nem akármilyeneket, hiszen a világ egyre inkább abba az irányba tart, miszerint biztos egzisztenciát egy jó szakmával lehet teremteni.

A kétnapos rendezvény során a fiatalok nemcsak a különböző szakmákkal ismerkedhetnek meg, de ezúttal is tart szakmai fórumot a Nemzetközi Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, emellett a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusai is segítenek a választásban, péntek délután 16 órától és szombaton 11 órától pedig szülői értekezletet tartanak, ahol a szülők is tájékozódhatnak a munkaerőpiac helyzetéről.

A pályaválasztási kiállítás pénteken 9-tól 17 órától tartott, szombaton pedig 9 és 13 óra között várják az érdeklődőket az Arénába.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.