Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem csak lőverseny, dzsembori

2018. október 4. 12:00
Lövésektől volt hangos a Nosztori major szerda reggel. Megnéztük a megyei rendőrség szituációs pisztoly lőversenyét.

A fegyveres testületek és rendvédelmi szervek csapatainak rendezett szolgálati szituációs pisztoly lőversenyt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központban, a csopaki Nosztori majornál szerdán. A 2009-ben fiatalon elhunyt Tarcsa Sándor lőkiképző rendőr emlékének szóló eseményt ötödik alkalommal tartották meg a Balaton parti település mellett.

A megmérettetés célja kettős: – Nem csak szakmailag szeretnénk felhozni a kollegákat. A csapatépítés mellett cél, hogy a verseny közben meglegyen az öröm, a versenyzők jól érezzék magukat, miközben összemérik tudásukat. Emiatt van egy dzsembori jellege is az összejövetelnek- magyarázza Fleisz Károly őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság MEKTA-( Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység) parancsnoka, a verseny szervezője, miközben végig vezet minket a lőszektorokon.

Összesen 16 négyfős csapat indult a honvédség, a NAV, a rendőrség, és a büntetés-végrehajtás színeiben, akiknek 4, előre nem ismert pályán kellett időre végrehajtani a változatos feladatokat.

Fleisz Károly MEKTA-őrnagy a lőszektorok bemutatása közbenFleisz Károly MEKTA-őrnagy a lőszektorok bemutatása közben

A szervezőkön kívül senki nem tudja, mi vár rá a pályákon. Az első szektorban például fegyveres és fémes alakzatokra kellett fedezékből tüzelni (éles lőszerrel!), míg más lőszektorban előbb egy 20 kilós faltörő kossal kellett ajtóbetörést szimulálni, majd azután lőni csökkentett lőfelületre (félig látszó emberforma).

– Nem hinné az ember, de az, hogy csak a célpont felét látni, nagyon meg tudja zavarni a versenyzőket- mondja az őrnagy, majd megmutatta a 3-as, meglepetés szektornak szánt pályát is: óriás rendőrségi terepjáró, búcsúzene, és plüssállatok. Mi ez? -Gyakorlatilag egy pálcás céllövölde, amire elsőre egyáltalán nem számítana senki. Ez egy lazább helyszín az utolsó, nehéznek számító szektor előtt. A verseny és a lőfeladatok úgy lettek összeállítva, hogy egyszerre legyen érdekes, és végrehajtható is.

-Senkinek nem jó az, ha a szituációk túl könnyűek vagy végrehajthatatlanul nehezek. Emiatt a versenynek egyre nagyobb presztízse van házon belül, hisz egyszerre van benne kihívás és örömfaktor- mondja Fleisz Károly, amivel abszolút egyet lehet érteni. Olyannyira, hogy a versenyt és a pályákat megnézve még nekem is megjött a kedvem a lövéshez.

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.