Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elindult a veszpremunk.hu - Programfüzet, arany oldalak és közösségi tér

2018. szeptember 17. 12:00
Funkcióiban a veszpremunk.hu egyszerre nyúl vissza az ezredforduló zsebben elférő programfüzeteihez, a közösségi oldalak korszaka előtti közösségi oldalakhoz, és igazítja mindezeket a tízes évek trendjeihez.

Farzsebben a város

A kétezres években könnyű dolga volt annak, aki tájékozódni szeretett volna a helyi programokról: az Est Lapok egész országot lefedő hálózata biztosította, hogy a kéthetente nyomtatott, ingyenesen hozzáférhető, farzsebben is elférő programfüzetekben megtaláljuk az esti szórakozásunkat. Az Est nélkülözhetetlen társunk volt, már csak azért is, mert a sok helyen hirdetett rendezvények mellett az aprócska happeningek is szerepeltek benne, és így rálelhettünk a város eldugott kincseire. Az Est megszűnése után maradt űrt pótolná a veszpremunk.hu azzal, hogy egy közösségi alapon szerkesztett online programnaptárban gyűjti össze Veszprém és a környék rendezvényeit – amit aztán okostelefonunknak köszönhetően mindig magunknál tarthatunk.

Cégek, szakik, intézmények

A veszpremunk.hu az események létrehozása mellett arra is lehetőséget ad az intézményeknek, cégeknek és magánszemélyeknek, hogy blogbejegyzéseken keresztül kommunikáljanak. De megoldást kínál azoknak is, akiknek szakemberre van szükségük. Villanyszerelőt keres? Elromlott a mosógép? Takarítóra lenne szüksége? A szakemberek külön oldaltípuson kínálhatják szolgáltatásaikat, így a veszpremunk.hu amolyan közösségi arany oldalakként is használható.

A felhasználók által létrehozható blogok teret adnak a helyi képzőművészeknek, zenekaroknak, hobbikertészeknek, bárkinek, hogy megmutassák magukat. Erre persze a nagy közösségi oldalakon is lehetőség van, amíg azonban a Facebook érdeke, hogy a tartalom csak akkor jusson el a célcsoporthoz, ha az oldal kezelője fizet érte, a veszpremunk.hu más filozófián alapszik, stábja erősíteni szeretné a helyi közösségeket. Éppen ezért nemcsak az online térben, hanem rendezvényeken keresztül a való életben is találkozási pontokat teremtenek: a veszpremunk.hu nem közösségi oldal akar lenni, hanem közösség.

Robotmamut: egy kihalt állatfaj modern köntösben

A veszpremunk.hu azonban nem csak abban tér el a nagy közösségi oldalaktól, hogy segíteni, és nem megnehezíteni akarja a tartalmak célba érését. Míg a Facebook- vagy az Instagram-profilunk a láthatósági beállításokkal a magánéletünk online kiterjesztésévé válhat, kialakíthatjuk a privát szféránkat, a veszpremunk.hu inkább a közösségre és kevésbé az egyénre koncentrál. Látványában és kezelésében hasonlít korunk közösségi oldalaira, filozófiájában és működésében viszont inkább az internet hőskorának fórumait idézi: amikor a kommunikáció nagyrészt nyilvános volt, és amikor még az online agorák valódi közösségeket teremtettek – mint például az INteRNeTTo legendás Törzsasztala, ami egyébként a mai napig is működik, több mint húszéves őskövületként a magyar weben. A veszpremunk.hu ezekhez a hagyományokhoz nyúl vissza, és ülteti át őket modern környezetbe, hogy a közösségi oldalak újra a közösségekről szóljanak. Legalább a mi Veszprémünkben.

vehir.hu
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. ma 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.