Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Ismét színes tintákkal álmodhattunk a Kossuth utcán

2018. szeptember 16. 4:17
Szombaton pompás színkavalkádba burkolózott a Kossuth utca: Gombrich Mester Művészeti Tanodája harmadik születésnapját ünnepelte, az immár hagyománnyá vált óriás szoknya festésével.

Három évvel ezelőtt, szeptemberben mutatkozott be egy különleges alkotó piknik keretében a Hajdu Franciska által vezetett Gombrich Mester Művészeti Tanodája. A tanoda az alkotás szabadságát hirdetve vezeti be az óvodás- és iskoláskorú gyerekeket a művészettörténet világába: a játékos és interaktív foglalkozások a „barkácsolás”, alkotás és a vizuális nevelés változatos eszközein keresztül ismertetik és szerettetik meg a művészetet.

Az első és a második szülinaphoz hasonlóan Franciska idén is magára öltötte évről évre gyarapodó vászon szoknyáját, amit színes festékekkel díszíthettek a tanodások és a festeni vágyó érdeklődők. Az előző években négy, majd öt méter átmérőjű szoknyára egy újabb „szülinapi évgyűrű” került, így már a hat méter átmérőjű tarka-barka ruhacsoda szélére telepedve készültek az alkotások. Üldögélve, guggolva, hason fekve, élvezve a napos őszi délelőttöt gyűltek a jókívánságok, kézlenyomatok, aláírások, kis rajzok, egyedi absztrakt művek a szoknyára.

Tavaly gólyalábas műsor színesítette a már amúgy is sokszínű eseményt, idén viszont Franciska újdonsággal készült a gyerekeknek: különböző méretű lapszoknyákat hozott magával, amit a lányok textilfilcekkel, saját ízlésüknek megfelelően, maguknak készíthettek el. A Három grácia szoborcsoport előtti téren néhány óra alatt rengeteg vidám arc fordult meg. Lelkesen festették kicsik és nagyok Franciska szoknyáját és a saját új ruhadarabot is. Csak egyetlen kérdésük volt: „Melyik szoknyával kezdjem?”

A születésnapi ünneplést ebben az évben is az esemény leglátványosabb része, a közös séta és tánc zárta, miközben mindenki megcsodálhatta ezen a különleges festővásznon idei, tavalyi és akár tavalyelőtti alkotását is. Színes festékek, fodrozódó kis szoknyák, maszatos kezek és mosolygós arcok jellemezték a délelőttöt. Aki kedvet kapott, már a helyszínen jelentkezhetett Gombrich Mester Művészeti Tanodájába.

Franciska elárulta, hogy jövőre is valami különleges újdonsággal készül az eseményre. Természetesen a szoknyafestés marad, de minden évben valami aprósággal gazdagodik a program. Annyi biztos, hogy a következő esztendőben is érdemes lesz a tanodásokkal ünnepelni.

Sulyok Georgina

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. ma 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.