Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyári fesztiválok Veszprém megyében – melyik volt a nyerő idén?

2018. szeptember 16. 3:00
Bár már az őszi szüreti fesztiválok időszakában járunk, tekintsünk vissza kicsit az elmúlt évszakra, amely során egymást érték a jobbnál jobb rendezvények, fesztiválok. Melyik volt a nyerő, és miért éppen az a sok közül? Miben fejlődhetnek jobban ezek a rendezvények a fesztiválozók szerint? Válaszaitokból kiderült.

Nem olyan régen megosztottam egy kérdőívet az interneten, amelynek kérdései a Veszprém megyei nyári fesztiválokra irányult. Megkérdeztem a nemeteket, korotokat, hogy melyik fesztiválokon vettetek részt, majd pontoznotok kellett azokat. Rövid, szöveges válaszban is értékeltétek a kedvencet, majd néhány tippet adtatok, hogy mivel lehetne ezeket a rendezvényeket jobbá tenni.
A kitöltők kétharmad része a 18-25 éves korosztályba tartozik, tehát többnyire a fiatalok véleményét tudhatjuk meg, akiknek nagy része foglalkozásuk szerint tanuló, de akad köztük például informatikus, újságíró és tanár is.
Lássuk az eredményeket!

A résztvevők aránya a kérdőív kitöltői közöttA résztvevők aránya a kérdőív kitöltői között

Pontozásaitok alapján ezek közül pedig a következő fesztiválok voltak az idei kedvencek:

  1. Veszprémi Utcazene Fesztivál
  2. Rozé, Rizling és Jazz Napok
  3. Almádi Borfesztivál
  4. VeszprémFest
  5. Balatonfüredi Borhetek

A Veszprém megyei fesztiválozók egyértelmű kedvence a Veszprémi Utcazene Fesztivál, amely a változatos zenei stílusával, a különleges emberekkel tömegeket vonz magához. A kérdőív eredményeiből az is kiderült, hogy a látogatóknak különösen tetszik, hogy a fesztiválon nemzetközi ismeretségekre is szert lehet tenni. Mint minden rendezvénynek, így az Utcazenének is van hova fejlődni, és úgy tűnik, ahogy telnek-múlnak az évek, egyre jobban sikerül tökéletesíteni a szervezőknek.

„Az utcazene fesztivál végre kellően letisztult, s kiszűrte magából az oda nem illő elemeket, melyek korábban negatív fényt vetettek az eseményre. A Street Food kocsik önmagukban is elvinnének egy sikeres fesztivált.”
– írta az egyik kitöltő.

Viszont több embertől hallottam a fesztiválon is, és egy válaszadó is rámutatott a problémára, amit érdemes a szervezőknek a továbbiakban figyelembe venni:
„A Veszprémi Utcazene Fesztivál nagyon zsúfolt, egymás nyakában vannak szinte a fellépők. Ezen lehetne javítani.”

Ezen kívül még általánosságban több olyan dolog van a nyári fesztiválokon, amelyek fejleszteni valót kívánnak maguk után. Amiket ti emeltetek ki:

  • Magasabb szintű higiénia és mobil illemhelyek gyakoribb elhelyezése lenne szükséges.
  • Még több programot és előadót, valamint színvonalasabb fellépőket szeretnétek.
  • Éjszakai autóbuszokat kellene indítani a városban lakók számára.

Hibák ide vagy oda, a nyári fesztiválok így is tömve vannak minden egyes nap – több az erényük, mint hiányosságuk, de ha ezekre a tippekre a szervezők odafigyelnek, még élvezetesebbé tehetik kedvenc rendezvényeinket.

Ágel Zita Krisztina
Domján Attila
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.