Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Az edzés nálam

2018. augusztus 22. 12:12
Elég érdekes a megítélésem a városban… vannak akik imádják az edzéseimet és az elveimet, vannak akik túl keménynek tartanak, és vannak akik ódzkodnak attól, hogy egyáltalán eljöjjenek kipróbálni.

Ez így rendben is lenne, hisz az olyan edző, aki mindenkinek megfelel, annak nincsenek elvei, az mindenkihez igazodik, de szerintem az minimum kétszínű. Pont.

Azért most mégis elmagyarázom, hogy miért követelek tőletek, és miért nem elégszem meg azzal, ha teljesítitek az aznapi penzumot. Sokszor hallom az edzések során, hogy: „de akkor nem tudom megcsinálni”, „akkor nem érek a végére”, „ahhoz hiányzik az izmom”, „holnap, akkor meg sem tudok mozdulni”, „áh, ezt képtelen vagyok megcsinálni” stb, stb.

Aki hozzám eljön, azzal én általában közlöm, hogy itt kemények az edzések, jó a hangulat, és nincs elvárás. Csak érezd jól magad, a többit én menet közben megoldom. Azért vagyok. Úgyis kihajtom belőled a sz..t is! De csak a jó értelemben.

Nekem is nagyon sokat kell még tanulnom, de a közel húsz év, amit az emberek edzésével töltöttem, megtanított arra, hogy tudjam mennyi az elég, mennyi ami hasznos, és mi az a határ, amit nem szabad átlépni. Ez különböztet meg egy egyszerű hajcsártól. Mégis sokszor ezt érzitek. Miért? Nagyon egyszerű. Mert én nem csak a vendégeim testét szeretném fejleszteni, hanem azt szeretném, hogy megértsék, elsajátítsák, magukévá tegyék a gondolataimat az edzéshez való hozzáállásról.

Nagyon fontos, hogy megértsük, az edzés nem verseny, nem megcsinálni kell, nem teljesíteni, hanem kivenni belőle a legtöbbet. Mindig többet és többet fog adni, csak el kell venni. Mikor például adok egy nehéz súlyos feladatot idő és ismétlésszám meghatározással, akkor rendszeres kérdés, az hogy mekkora legyen a súly?

Erre azt szoktam válaszolni, hogy akkora, amivel nem tudod teljesíteni, amit kértem. Hisz ha olyat kérek, amit simán megcsinálsz, akkor az csak gyakorlás, és biztosan a komfortzónádon belül fogsz lézengeni. Attól meg engem a hideg ráz…

Vagy nézzük a fekvőtámaszt. Nem érdekel, hogy mennyit csinálsz meg a feladatból! Csak az, hogy mennyire szabályos, és hogy mennyire akarod! Nekem elég ennyi. A többi jönni fog! Nem az a baj, ha a nagyobbacska súly miatt megállsz, hanem az, ha egy számodra könnyebb súllyal lézengsz, és azzal álltatod magad, hogy edzettél. Ne pazarold az időd, a pénzed, az energiád! Gyere le, halj meg, és boldogan fogsz felállni minden alkalommal. Hál’ Istennek egyre többen vannak, akiktől már rendszeresen azt látom, hogy edzés közben majdnem meghalnak, szenvednek, izzadnak, de a végén a büszke mosolyt, az elégedettséget nem lehet nem észrevenni az arcukon. Ilyenkor én is feltöltődöm. Mert ez az, amiért csinálom.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.