2019. május 24., péntek
Eszter névnap

21 gramm és elszáll a lélek…

Nem, valójában a 21 grammnak semmi köze bármiféle drogokhoz... Bár, ahogy vesszük ugye. Ha az, hogy – amióta először hallottam a zenéjüket–, folyamatosan ők szólnak, drognak számít, akkor vállalom, hogy fogyasztó vagyok.

Szóval miután véget ért az Utcazene Fesztivál, úgy döntöttünk, megosztjuk az olvasókkal az általunk kiválasztott egyik „favoritot”, amely a 21 Gramm Akusztik nevű formáció lett.

Csupa egészen fiatalból álló zenész, mégis kőkemény profizmus, érett előadásmód; ez jellemzi a székesfehérvári bandát, amelynek énekese Ferenczy-Nagy Boglárka. A jövőre érettségiző énekesnek nemcsak az, hogy a zenekar frontembere, de más is fémjelzi nevét: a legutóbbi Fehérvár Hangja dalversenyt megnyerte.

Fotó: Turáni-Kerkay ZitaFotó: Turáni-Kerkay Zita

De hogy honnan jött nekik az együttes neve, arról Bogit kérdeztük: „Elméletileg, ha meghal a test, utána huszonegy grammal lesz könnyebb, hiszen éppen huszonegy gramm a lélek súlya.”

A dalok szövegét Bogi írja, amellyel igyekeznek minden réteget megszólítani: „Az írásnál sokat inspirálódom Szabó Balázs Bandájának a szövegeiből, legalábbis, ami a szerkezetet illeti.”

Az együttes énekese egyébként még nem járt az Utcazene Fesztiválon, elvárása pedig csapatával annyi, hogy felhőtlenül jól szórakozzanak, kellően jó hangulatot teremtve koncertjeiken.