Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Átesett a tűzkeresztségen Kovács Áron - Megemelték a rátóti óvoda építésére szánt forrást

2018. július 23. 10:00
Négy napirendi pontot tárgyalt a képviselőtestület rendkívüli közgyűlésen hétfő reggel.

A júliusi közgyűlésen mutatkozott be a testület új tagja, a nyolcas egyéni körzetben július 15-én megválasztott Kovács Áron. A Fidesz-KDNP képviselője azt a széket foglalta el, ami Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) parlamenti képviselővé választása,vagyis április óta gazdátlanul maradt a Városháza Kossuth teremben.

Kovács Áron pénteken vette át megbízólevelétKovács Áron pénteken vette át megbízólevelét

Az első napirendi pont is az ő személyéhez kapcsolódott: Ovádi lemondása után ugyanis nemcsak képviselői mandátuma, hanem bizottsági feladatai is üresen maradtak. Ezek betöltéséről hétfőn döntöttek: Kovács Áront az Ügyrendi és Igazgatási Bizottság tagjává és alelnökévé választották. Kovács a Köznevelési és Ifjúsági Bizottságnak is tagja lett: azt a széket Hegedűs Barbarától (Fidesz-KDNP) vehette át, aki lemondott bizottsági tagságáról.

Kovács Áron ugyanakkor lemondott a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. Igazgatóságában betöltött tagságáról. Helyére Hegyi Gabriellát választották meg.

(archív)(archív)

A képviselők szavaztak a gyulafirátóti óvoda építésére elkülönített forrás megemeléséről is: a lehetséges kivitelezőkkel folytatott tárgyalások során ugyanis a legkedvezőbb ajánlat is magasabb volt, mint amit korábban a közgyűlés erre a célra megítélt. A 2019-es költségvetés terhére korábban 4,8 millió forint kötelezettséget válalltak, ezt most 46,2 millió forinttal emelték meg, így a teljes projektre három év alatt elkülönített saját forrás 195 millió forintról 241 millióra nő.

A közgyűlés döntött arról is, hogy benyújtja igényét a menetrend szerinti helyi közösségi közlekedésre vonatkozó állami támogatásra.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.