2019. május 24., péntek
Eszter névnap

„Szerelmes, nyári, bohókás” – Bohemian Acoustic az Utcazene Fesztiválon

  • 2018.07.23
    05:00
Az Utcazene versenyzői között egy igazán sokszínű zenekart hallgathattunk: a tatabányai Bohemian Acoustic lépett a Fortuna udvar színpadára „szerelmes, nyári, bohókás” dalokkal, kicsit komolyabb hangvétellel, versfeldolgozással és saját dalokkal is. A koncert után énekesükkel, Kurucz Ágnessel beszélgettem zenéjükről.

Visszatérő fellépők vagytok itt?

A veszprémin most vagyunk először, voltunk már több utcazene fesztiválon is többek között éppen Szatmárnémetiben, Czegléden és Tatán, ezekből kettőt meg is nyertünk. Nagyon szeretjük ezeket fesztiválokat, úgyhogy már régóta szerettünk volna eljutni ide, Veszprémbe.

Rögtön egy spanyol dallal robbantatok be. Van ilyen fajta kötődésetek?

Annyi van, hogy Laci flamenco gitáros, és imádja ezt a vonalat. A kezdetekkor főleg feldolgozásokat játszottunk, állandóan ilyen stílusban. Ez az ő vonala, az ő ötlete volt, hogy egy kis spanyolt is csempésszünk a repertoárba.

Mit takar dalaitok fő motívuma, Amál?

Ő egy kitalált karakter, akin keresztül nagyon sok társadalmi szituációt lehet leírni. Egy átlagos, hétköznapi karakter, aki dolgozik három műszakban, randizgat és strandra jár, néha bulizik. Nagyon sok dalszövegben tudjuk az ő karakterét szerepeltetni, sokszor visszatér a története, ez egy mini különlegesség.

FELÁLLÁS:

Kurucz Ágnes – ének
Schäffer László – gitár
Almási Victor Emmanuel – cajon/gitár

Mi az, ami büszkeséggel tölt el titeket a zenétekben?

Mindenki más műfajból jött. Én a jazzből jöttem, a fiúk pedig a flamenco vonalról, Victor kicsit világzenei stílusú. Amikor saját dalokat készítünk, mindezt összegyúrjuk, formáljuk.

Mik a további terveitek?

Nagyon szeretnénk már kiadni egy saját lemezt, ötéves a zenekar, már ideje van. Kicsit meg vagyunk csúszva a saját dalok írásával, idén fejeztük be a kilenc dalunkat. Most beszélünk egy kiadóval, úgyhogy ez az év szerintem fel fog minket pörgetni ilyen szempontból.