Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Megkérdeztük az Utcazene emberét

2018. július 20. 5:00
Sok helyszín, sok zenekar, sok műfaj – hogyan válogattok?

Utcazenén olyan színes a felhozatal, hogy elég nehéz kiszemelni egy-egy zenekart, akiket végighallgatunk. Hogyan tömörültök egy adott koncerthez mégis? Segíthet a program, de többnyire a fületek után mentek. A rendezvényen mindig találunk néhány helyszínt, ahol nagyobb tömeg élvezi a zenét, akár iszogatva, akár táncra perdülve.

Késő este, a Shake Shake Go koncertjén megkérdeztem tőletek, mi ragad meg titeket az előadókban, illetve hogy mitől vonzó számotokra a fesztivál. Sörtől, bortól, egyébtől, talán már nem is emlékeztek, hogy beszéltetek velem, de lássunk néhány nyilatkozatot, csak így anonim:

„Nem ismerjük névről a zenekarokat, úgyhogy körbejártuk az egész belvárost, és visszatértünk ide. Belehallgattunk mindenbe, de ez volt az, ahol még többet is akartunk hallgatni.”

„A hang. Ennek a lánynak szép a hangja, és profi a zenekar.”

„Nem néztem meg a programot, én csak spontán jöttem ki. Tudtam, hogy Utcazene Fesztivál van, ismertem néhány előadót, mert olvastam a vehir.hu-n az ajánlót, de csak visz a lábam és a fülem. Remélem, még több ilyen jó koncertre eljutok, mint ami itt, a Hangvilla előtt van.”

„A fesztivál tökéletesen jó, idén bővült a kínálat, még több színpad van, az ételválaszték is nagyobb, ez nagyon jó!”

„Ez a jó az Utcazenében, hogy egy csomó, addig számodra ismeretlen zenekarral találkozol. Élvezetes, mindig meglepetés.”

Viszont nemcsak a fülünk után kell menni, hanem az ajánlókat is érdemes figyelmesen követni, hiszen így biztosan megtaláljátok a kedvetekre valót! Én miután végigbogarásztam a program színes palettáját, kíváncsian érkeztem a No Money Kids zenekar koncertjére, amit mindenkinek tudok javasolni.

Ágel Zita Krisztina
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.