Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújult a megye egyik legrosszabb útszakasza

2018. július 19. 9:59
Befejeződött a Herend-Szentgál közti útszakasz régóta várt felújítása. Augusztus végén a Veszprém-Nemesvámos közti út renoválását kezdik meg.

Veszprém megyében 2014 és 2017 között 72 milliárd forintból 130 km utat újítottak fel, az idén 67,3 km újul meg. A fejlesztések kétharmadát hazai forrásból, az egyharmad nagyobb részét pedig uniós pénzekből finanszírozzák. A közel 200 km összesen a megyei úthálózat 15%-ának teljes felújítását jelenti a négyéves ciklusban.

Szerda délelőtt sajtótájékoztató keretében számoltak be arról, hogy elkészült a márciusban elkezdett 1300 méter hosszú, Szentgál és Herend közti útszakasz felújítása. Ovádi Péter országgyűlési képviselő szerint egy jogosan várt fejlesztés végére tehettek most pontot, melynek eredményeképp 21. századi körülmények közt lehet autózni. Választási kampányában azt ígérte, minél több környékbeli települést összekötő útszakasz megépítését segíteni fogja, ezt tartani fogja a jövőben is.

Ovádi Péter a szerda délután tartott sajtótájékoztatónOvádi Péter a szerda délután tartott sajtótájékoztatón

A Herend-Szentgál közti útszakasz a megye egyik legrosszabb állapotban lévő útja volt. Az 1,3 km hosszú szakasz 156 millió forintba került, melynek során pályaszerkezet-cserére, két réteg aszfaltburkolat-erősítésre és egy híd teljes körű megújítására volt szükség. Az útszakaszon vízelvezető rendszert és szalagkorlátokat is építettek- számolt be Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Elmondta, a megyében jelenleg a Herend-Városlőd közti 5km-es útszakasz felújítása zajlik, a Veszprém-Nemesvámos közti 4km-es út teljes körű rekonstrukcióját augusztus végén kezdik el. Várakozások szerint ezt az év végén adhatják át a forgalomnak.

Fekete János (Magyar Közút Nonprofit Zrt.) és Istvánfalvi Sándor Károly, szentgál polgármestereFekete János (Magyar Közút Nonprofit Zrt.) és Istvánfalvi Sándor Károly, szentgál polgármestere

Szentgál polgármestere, Istvánfalvi Sándor Károly úgy látja, a felújítással fél évszázados tartozást egyenlített ki a kormány. A mostani útszakasz mellett a település szintén a kormány támogatásával újította fel az Ady utcát, önerőből pedig a Petőfi utca renoválását hozták tető alá - mondta.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.