Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fidesz: történelmi győzelem volt

2018. július 16. 9:50
Kovács Áront és kampánycsapatát is egy kicsit meglepte a vasárnapi, időközi választáson elért nagyarányú győzelem, ami innentől kezdve még nagyobb felelősséggel jár. Az új képviselő, Porga Gyula és Ovádi Péter közösen mondott köszönetet a választópolgároknak hétfő reggeli sajtótájékoztatójukon.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a 8-as számú választókerület korábbi képviselője úgy fogalmazott, Kovács Áron vasárnap történelmi győzelmet aratott, 1990 óta ugyanis még nem nyert képviselő választást Veszprémben ilyen magas, 80%-os szavazataránnyal. Ez egyben nagy tehert is jelent, ugyanakkor jelzi, hogy a szavazók elégedettek a kormánypártokkal, hiszen tegnap Veszprém mellett Sopronban és Miskolcon is a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek az időközi választásokon. Akárcsak az elmúlt nyolc év munkájával, ami alatt rengeteg beruházás valósult meg a választókerületben, ez a tendencia pedig a jövőben is folytatódni fog.

A képviselő mellett köszönetet mondott a polgármester is, amiért április 8. után július 15-én, a fesztiválszezon közepén és a VB ideje alatt is megtisztelték a demokráciát és szavaztak Kovács Áronra. Porga Gyula szerint a győzelemnek valóban üzenet értéke van: az elmondottakon túl azt is mutatja, hogy a választópolgároknak mennyire fontos a helyi képviselő személyes jelenléte, aki valóban figyel rájuk, a nehézségeikre és kéréseikre és igyekszik megkönnyíteni a mindennapjaikat – ahogy azt 2010 óta tapasztalhatták. „Ez is segítette a győzelmet, ami mindannyiunkra felelősséget ró és nagyon erős mandátumot adott ahhoz, hogy folytassuk tovább az elkezdett munkát” – tette hozzá.

Kovács Áron ígérete szerint azon lesz, hogy a megelőlegezett bizalmat meghálálja, és ahogy a kampányidőszakban is hangsúlyozta, elérhető képviselő akar lenni, aki együtt dolgozik az itt élőkkel. A képviselő a választópolgárokon túl köszönetet mondott ellenfelének, Zelenák Adriánnak is a kulturált kampányért. Mind mondta, egy kicsit őt is meglepte a 80%-os győzelem, így aztán reméli, hogy munkájával meg tudja ugorni majd a magasra helyezett lécet.

Bertalan Melinda

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.