Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Emléktáblát avattak a Veszprémi Törvényszék múltról tanúskodó falán

2018. július 10. 5:00
A törvényszéknek otthont adó épület fennállásának tiszteletére állítottak emléktáblát hétfő délelőtt.

A tábla leleplezése előtt, a Veszprémi Törvényszék elnöke, dr. Némethné dr. Szent-Gály Edit Katalin osztotta meg ünnepi gondolatait: "A veszprémi igazságszolgáltatás fellegvára, ahova több évszázados ítélkezési múlt kapcsolódik, az 1900-as évek elejére nyerte el mai arculatát, mégpedig Wagner Ödön tervei alapján. Elődeink munkájának gyümölcse az épület, akikre tisztelettel és megbecsüléssel kell visszagondolni."

Az épület falai már számos nagy eseményt láttak, keserűséget, gyászt és szeretetet, és cél, hogy a jövő bírósági nemzedékek számára, az eredeti szépségében maradhasson meg az épület.

A tábla leleplezését követően koszorúkat helyeztek el, így Porga Gyula polgármester is, aki Veszprém Megyei Jogú Város nevében fejezte ki tiszteletét a babérkoszorú elhelyezésével.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatott a MÁV-START. ma 9:11 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. tegnap 19:20 Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot iráni drón- és rakétatámadás Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot Iránból több száz drónt indítottak Izrael irányába szombat éjszaka óta. A légitámadások következményeinek értékelésére Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba. 2024. április 14. 10:36 Gyümölcsöt terem a plébánia kertje Gyümölcsöt terem a plébánia kertje A tényleges szüretre ugyan még várni kell pár évet, de az alapok már adottak hozzá. 2024. április 13. 22:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.