Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Áriák minden mennyiségben

2018. július 13. 4:00
Az idei program legünnepibb eseménye kétségtelenül az operagála, mely a VeszprémFest régi hagyományait eleveníti fel. Nem is akárhogyan.

Négy világsztár ad egymásnak randevút a színpadon – mindegyiküket jól ismerheti a közönség élőben is, de együtt még sose voltak hallhatók a világot jelentő veszprémi deszkákon. Itt lesz José Cura, a fesztivált annak idején áriákkal megnyitó argentin tenorista. Az est másik férfi szólistáját, Ramón Vargast, a szintén latin-amerikai születésű tenoristát ugyancsak többször hallhatta a veszprémi publikum, emlékezzünk csak a 2005-ös Rigolettóra, ahol Rost Andrea partnere volt. Az idei operagálán is láthatjuk őket együtt, ezúttal egy-egy Donizetti-, illetve Puccini-duettet énekelnek majd.

A Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas Rost Andrea mellett az est másik női fellépője a szintén világhírű koloratúrszoprán Miklósa Erika lesz, aki 2006-ban „az Éj királynője” szerepét énekelte Veszprémben, de idén is előad majd Mozart A varázsfuvolájából. Régi operaénekes ismerőseink egy közel harminc áriából álló fantasztikus gálaműsorral készülnek a július 13-i veszprémi estre, melyen a Magyar Állami Operaház Zenekara kíséri őket Kocsár Balázs vezényletével.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.