2019. február 23., szombat
Alfréd névnap

Minden napra jut magyar fellépő az Auer Fesztiválon

  • kult
  • 2018.07.03
    12:00
Negyedik alkalommal rendezik meg az Auer Fesztivált augusztus 1. és 5. között. Hétfőn jelentették be a fellépőket.

Veszprém – Auer Lipót, hegedűművész, karmester és zenepedagógus szülővárosa – egy különleges és fantasztikus hely, hiszen tehetséges lokálpatrióta emberek álmodnak itt, és meg is valósítják céljaikat, miközben kötődnek ehhez a helyhez. Ebben a városban a közönség elvárja a kulturális programok magas minőségét, és ezt a művészek a rendezvényeken át is adják nekik - fogalmazott a programsorozat hétfői sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester.

Porga GyulaPorga Gyula

Mint minden évben, idén sem csak hazai, hanem külföldi komolyzenei előadóktól is hallhatunk majd koncerteket a veszprémi fesztiválon, annak két helyszínén: a Megyeházában, illetve a Hangvillában. Minden évben más fellépők érkeznek a fesztiválra, így idén sem lesz ismétlés – ígérte Kováts Péter hegedűművész, a fesztivál igazgatója.

Kováts PéterKováts Péter

A 2018-as Auer fesztivál talán legkülönlegesebb előadója Gidon Kremer hegedűművész lesz, aki Yulianna Avdeeva zongoraművésszel, Giedre Dirvanauskaite gordonkaművésszel és a Mendelssohn Kamarazenekarral együtt lép majd fel. David Geringas világhírű gordonkaművész és a Kossuth-díjas karmester, Vásáry Tamás is elérkeznek Veszprémbe, valamint a Fülei Balázs, Kováts Péter és Varga István alkotta Auer Trió is. A fiatal versenygyőztesek, Fejérvári Zoltán zongoraművész, és a Kállai Vonósnégyes is jön a fesztiválra. Veszprém büszkesége, a Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar, továbbá Herczku Ágnes és művészbarátai, és a világon egyedülálló Grammy-díjas klezmer együttes, a New York-i Klezmatics is fellép Veszprémben.

Programok és helyszínek:

augusztus 1. szerda
20:00, Hangvilla - Mozart-est Vásáry Tamással

augusztus 2. csütörtök
20:00, Megyeháza - Az Auer Trió kamaraestje

augusztus 3. péntek
17:30, Megyeháza - Herczku Ágnes és zenésztársai Bartók estje
20:00, Hangvilla - David Geringas és a Mendelssohn Kamarazenekar

augusztus 4. szombat
17:30, Megyeháza - Kállai Vonósnégyes
20:00, Hangvilla - The Klezmatics

augusztus 5. vasárnap
17:30, Megyeháza - A Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar koncertje
20:00, Hangvilla - Gidon Kremer és a Mendelssohn Kamarazenekar

Ágel Zita Krisztina