Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Három, kettő egy… Szelfizz! – rekordkísérlet, streetfood, és megannyi koncert a II. Balaton Fesztiválon

2018. július 3. 3:30
Idén második alkalommal rendezték meg Balatonkenesén a Balaton Fesztivált. Az idei évben a szervezők a tavalyi nagy sikerű rendezvény mintájára ismét minden zenei ízlésnek megfelelő koncertekkel készültek. A háromnapos fesztiválra több mint tízezer ember látogatott el.

Hétvégén az időjárás nem igazán a strandolóknak kedvezett – a szél és a pénteki zivatar közbeszólt –, de akik most töltötték szabadságukat sem maradtak élmények nélkül Balatonkenesén. Streetfood, Balaton, zenei csemegék. Ha másért nem is, már ezért érdemes volt ellátogatni a hétvégén Balatonkenesére.

Három nap, három különféle zenei élmény. Az igaz fesztiválhangulaton túl ez is jellemezte az idén második alkalommal megrendezett Balaton Fesztivált. Pénteken a programsorozat megnyitóján Tömör István, Balatonkenese polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd az elektronikus zene képviselőivel - Andy Kraft, Nigel Stately, Nara, Antonyo, Lauer - és kedvelőivel telt meg a Széchenyi Park. A rendezvény szervezői minden napra különlegességgel készültek a fesztiválozóknak, ami a pénteki napon egy igazán látványos UV party volt.

Szombaton a hazai retro sztárok - Szkiton Productions, DJ Dominique, Splash, DJ Náksi, Csordás Tibi/Fiesta, Ámokfutók, Kerozin, Animal Cannibals - léptek színpadra. A Balaton fesztivál szervezői és a gasztronómiai különlegességeiről ismert Szépkilátás Bisztró közösen meghirdetett rekordkísérlete is vonzotta a szórakozni vágyókat, hiszen a fesztivál második napján a legtöbb hazai egy időben egy helyen szelfit készítő ember rekordját állították fel Balatonkenesén.

A kísérlet résztvevői a telefonjukat magasba emelve döntötték meg a legtöbb személy által egyszerre, egy időben elkészített selfie magyarországi tömegszerűségi rekordját. A kísérletet a Magyar Rekord Egyesület elnöke, Sebestyén István hitelesítette mintegy 650 érvényes résztvevővel, az erről szóló jegyzőkönyvet átadta a Balaton Fesztivál szervezői és a fesztivál házigazdája Bagi Péter számára.

A fesztiválozók minden korosztályból szép számmal jelen voltak. Niki, a veszprémi Pannon Egyetem hallgatója, barátjával érkezett a fesztiválra, és céljuk elsősorban egy jó streetfood vacsora volt. Annyira jól érezték magukat pénteken, hogy a szombati napot sem akarták kihagyni. A harmadik Balaton Fesztiválon is biztosan ott lesznek. A zenei és gasztronómiai kínálat mellet csalogató volt számukra a rendezvény ingyenessége is, és ahogy Niki fogalmazott

a Balaton Fesztivál az ingyenes VOLT Fesztivál.

A helyiek is ellátogattak a rendezvényre, és nagyon örültek, hogy a fesztivál igényes és minőségi programokkal méltó nyitánya volt a balatonkenesei nyárnak.

A fesztivál harmadik napja a családokról szólt, és a szervezők ehhez alakították ki a fellépők sorát is. Koncertet adott Varnyú Country, Chain Bridge Pop, Mokka Tribute, Blue Cold Jalapeños - Red Hot Chili Peppers Tribute zenekar, Dogs n' Roses Guns N’ Roses Tribute zenekar.

A zenei ínyencségek mellett a gasztronómiai kulinaritások sem maradhattak el az idei Balaton Fesztiválon. Nemzetközi ételkülönlegességekkel készültek a hazai fesztiválételek sorát kiegészítve.

Hangulatában és látványvilágban a nagy fesztiválok sorába is beállhat a Balaton Fesztivál. Mi nagyon várjuk, hogy jövőre ismét ellátogassunk a fesztivál programjaira. Ugye veled is találkozunk?

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.