Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Tavaszra fejeződik be az állatkert másfél milliárdos fejlesztése

2018. június 29. 15:46

A TOP-6.1.4-16-VP1-2017-00001 azonosítószámú projekt által olyan fejlesztések valósulhatnak meg, melyek garantáltan új élményt kínálnak, és így a fenntartási időszak végére a Veszprémi Állatkert az ország egyik legnépszerűbb állatkertjévé válhat, valamint a látogatószámot is tovább növelheti.

A vonzerők fejlesztésének célja, hogy olyan attrakciók működjenek a régióban, amelyek az adott turisztikai desztinációban önállóan is vonzerőt jelentenek a turisták számára. A fejlesztések jelentősen hozzájárulhatnak a régióba érkező látogatók számának, illetve áttételesen a vendégéjszakák számának, valamint a turisták költésének növeléséhez.

A projekt megvalósításától várt eredmény az, hogy a szabadidő veszprémi eltöltésének lehetősége nagyságrendekkel bővül, ami gyökeresen megváltoztatja a város turisztikai vonzerejét. A fejlesztés megvalósulása hozzájárul az egy turistára eső költés növekedéséhez, valamint a látogatószám növekedéséhez.

A veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark adottságaival és kínálatával csatlakozni kíván a neves európai állatkertek sorához. Ezt nem a gazdag állatállományának, hanem korszerű, az állatok igényeit a lehető legteljesebb mértékben kielégítő férőhelyeinek, valamint a ritka és veszélyeztetett fajok egyre nagyobb számának köszönhetően kívánja elérni.

Az önkormányzati és szakmai partnerségben megvalósuló beruházások a 60 éves veszprémi állatkert teljes szemléletmód-váltását tükrözik, a nemzetközi szakmai érdeklődést is felkeltették. A funkcióbővítések így mindenképpen túlmutatnak a városi, regionális és országos érdeklődésen és új célterületeket nyitnak a nemzetközi etológiai kutatások irányába. Legfőbb cél, hogy egy teljes év során egyenletesebb eloszlású látogatói létszámot érjenek el, gyermekbarát légkört alakíthassanak ki, nyitottá váljanak a kutatói munkák előtt, mindez az állatkert lakóihoz méltó, a fajmegmentést elősegítő környezet kialakításával. Hosszú távon a fejlesztések további innovációkat generálnak, a szűkebb környezet (Fejes-völgy, Gulya-domb) és a város életében is.

A tervezett fejlesztések és szolgáltatások alapját a már meglévő funkciók, és azok bővítése, modernizációja jelenti. A cél természetesen a színvonalas, látogatóbarát szolgáltatások megteremtése. Indokolt a tartási körülmények korszerűsítése során megújítani az állatok elhelyezését, természetes életkörülményeiket idéző tágas kifutókat, korszerű állatházakat létrehozni.

Megvalósítandó projektelemek:

  • Oroszlánház és kifutó kialakítása
  • Vendégforgalmi bejárat kialakítása, parkosítása
  • Kalandozoo játszótér kialakítása
  • Látványkifutó - Dromedár kifutó és Állatsimogató kialakítása
  • Szavanna tó rekonstrukciója
  • Medve kifutó és ház kialakítása
  • Látványkifutó kialakítása Sörényes juh kifutó rekonstrukciója hegyi kérődzők számára
  • Látványkifutó kialakítása a Medve kifutó átépítésével hegyi kérődzők számára
zoo
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.