Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Újabb pályázatokról és beruházásokról döntött a Közgyűlés

2018. június 26. 16:53
Bölcsődét, sportcsarnokot és orvosi rendelőket fejlesztésére pályázik az önkormányzat.

Komoly fejlesztések várhatók a Módszertani Bölcsődében. A padlók a folyosókon, öltöztetőkben és a csoportszobákban linóleum burkolatot kapnak, a főépületben a vizes helyiségeket csúszásmentes kerámia burkolattal látják el, a csoportszobákban használt műanyag falburkolat bontását követően a folyosóival azonos faburkolat készül. Új, áttört radiátorburkolatok készülnek fenyőből. Akadálymentesítik a parkolót, a bejáratot, a földszinti mosdókat. Nagyobb mértékben felújítják a konyhát, és az épület minden helyiségében tisztasági festés történik majd. Mindezek megvalósítására 87 millió forintos uniós támogatásért pályázik az önkormányzat.

Módszertani Bölcsőde (google maps)Módszertani Bölcsőde (google maps)

Egy másik projektre is készülnek a Módszertani Bölcsődében: 222 millió forint értékben energiahatékonyság-központú felújítást valósítanak meg. A most beadott pályázatban 48 milliós önerő mellett közel 174 millió forint uniós támogatást igényel a város. A támogatás megítélése esetén nyílászárókat cserélnek, leszigetelik a homlokzatot és a tetőt, mérséklik a lábazati hőhidat, kicserélik a fűtési csöveket és napelemes rendszer építenek ki.

Megújulhat a Március 15. utcai sportcsarnok és uszoda is. Az épület energia-hatékonyság központú rehabilitációjára 829,5 millió forint uniós támogatást költene el a város, az összegért most nyújtják be a pályázatot. A projekt keretében kicserélnék az épület külső nyílászáróit, szigetelnék a külsőoldali homlokzatot, megvalósulna a tetőfödém hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, részlegesen akadálymentesítenék az épületet, naperőművet létesítenének, korszerűsítenék a fűtést és a légtechnikai rendszereket.

Március 15. úti csarnok (Google Maps)Március 15. úti csarnok (Google Maps)

További két orvosi rendelő felújítására is pályázik az önkormányzat: ezúttal a Cserhát ltp. 1. és az Ördögárok utca 5. szám alatti egységek újulhatnak meg. Előbbit 26,5 millió forintból fejlesztenék, ami fedezné többek között a teljes akadálymentesítést, a vizesblokkok burkolatcseréjét, akadálymentes vizesblokk kialakítását is. A tényleges kivitelezés akár ősszel megkezdődhet, és tervezetten öt hónapot vesz igénybe. Az Ördögárok utcai rendelőben 53,4 millió forintot költenének el fejlesztésekre. Az építési tevékenység során az épületrész belső felújítása és akadálymentesítése valósul meg – új akadálymentes parkolóhelyet is kijelölnek. Korszerűsítik a fűtést, a gépészeti elemeket, a szennyvíz- és vízvezeték-rendszert. A projekt kivitelezése várhatóan a Cserhát lakótelepi rendelővel egyidejűleg zajlik majd.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Komoly kedvezmények várnak a veszprémiekre: új tartalommal töltik meg a Veszprém-kártyát. Erről is döntött a képviselő-testület a januári közgyűlésen.  2024. január 23. 17:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.