Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Mennyire változatos az étkészlet a szállodákban?

2018. június 20. 13:07

Vajon mi határozza meg, hogy milyen étkészleteket találunk meg egy szállodában? A válasz egyszerű: a vendégek és az étterem kettőse. Manapság ugyanis már minden szálloda törekszik arra, hogy minél szélesebb körben tudjon vendégeket befogadni. Így jellemzően minden korosztály megfordul a szállodák éttermeiben, ezt pedig felkészülve kell kezelniük a tulajdonosoknak. Legyen szó egy nagyobb családról, egy kisgyerekes házaspárról vagy egy romantikus hétvégét eltöltő szerelmes párról az étteremnek éppen úgy ki kell tudnia őket szolgálni, mintha egy 100 fős lakodalmat vagy több tucat, táborozó iskolás gyereket kellene megetetniük az éttermükben.

A változatos fogyasztók változatos és stílusában is sokszínű étkészletet igényelnek az étteremtől és a szállodától. Szerencsére ma már számtalan forma, alapanyag és dizájn közül válogathatunk ha egy étterem étkészletét szeretnénk feltölteni. Azonban a gondosan kiválasztott tányérok, tálalók, evőeszközök, poharak és más asztali kiegészítők mind összhangban kell, hogy legyenek az étterem stílusával, színvilágával és az ételek minőségével, valamint mennyiségével is.

Minden alkalomhoz más és más étkészlet ajánlott!

Egy étterem számtalan étkeztetést kínálhat. A mindennapos A'la carte ételeken felül sokszor menüztetés, svédasztalos étkeztetés vagy éppen rendezvény kiszolgálás is megtalálható a feladataik között. A napi menühöz valószínűleg nem ugyanazokra az étkészletekre van szüksége egy étteremnek mint, amit egy 50-150 fős esküvőre szervíroznának. Ezért egy étterem is több fajta étkészletet kell, hogy felhalmozzon és alkalomhoz illően tálaljon.

Szerencsére ma már elég sokféle étkészlet közül válogathatnak az éttermek és szállodák. Ezen étkészletek közül pedig kiemelkednek a X-tanbul, a Kaszub, a Mercury és aTrue Life fantázia néven ismert termékek, amelyek magas minőség mellett formatervezett, precízen megmunkált és tartós étkészleteket kínálnak számukra. Az étterem hangulatától és a konyha stílusától függően választhatunk cserép vagy porcelán alapanyagú, szögletes vagy kör alapú, hullámos és sima szélű és fehér, fekete vagy színes étkészletet is.

Az éttermekben is hódítanak a porcelán étkészletek

Bár a falusi ételek és a betyár konyhák jellegzetességéhez inkább illenek a cserép étkészletek, a legtöbb étteremben még mindig a porcelán alapanyagú tányérokat találjuk meg. A gasztronagyker.hu kínálatában is megtalálható porcelán étkészletek népszerűsége, az egyszerűségüknek, a letisztultságuknak és praktikusságuknak köszönhető. Ezek a tányérok ugyanis strapabíróak, nem karcolódnak, könnyen tisztíthatóak, ízléses stílusban elkészíthetőek és az állandó vegyszeres tisztítást is jól bírják.

Számtalan kollekciót találhatunk a piacon, amelyek lefedik az éttermi felszolgálás minden egyes elemét, hogy az ételeket a legkifinomultabb étkészletekkel tálalhassuk és fogyaszthassuk. A legnépszerűbb étkészletek a különböző méretű mély- és lapostányérok, a levescsészék és a hozzá tartozó aljak, a levestálak fedővel, a salátás és tálaló tálak, a kávéscsészék, teáscsészék és bögrék, a desszertes tányérok, az ital adagolók, szirup és tej kiöntők, kávéskannák, a cukorkatartók és a hamutálak. A számtalan stílus és forma között pedig minden szállodai étterem meg fogja találni a számára megfelelőt.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.