Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kultúra, a művészet, az energia önökre is sugározni fog

2018. június 19. 9:50
Bár a Múzeumok Éjszakája országosan kiterjed a múzeumokra, mi ne menjünk sehova, hiszen Veszprémben különleges programok várják a látogatókat – egyrészt a Laczkó Dezső Múzeumban, másrészt pedig a Művészetek Házában.

A Kossuth utcán már kaphattunk egy kis ízelítőt a rendezvényből, hiszen láthattuk a szombaton szintén fellépő Kis-Bakony Néptáncegyüttest. Az „éjszaka” ezen kívül még számos bemutatóval, kiállításmegnyitóval, koncerttel, foglalkozásokkal és hosszabbított nyitva tartással, hajnali 1 óráig fogadja az érdeklődőket.

S. dr. Perémi ÁgotaS. dr. Perémi Ágota

A Laczkó Dezső Múzeum elsősorban családi programokkal készül: játszóházzal, népi gyógyászattal – elűzik a bánatunkat, legyen az szerelmi vagy egészségügyi –, kézműves foglalkozásokkal, rétesezővel, kirakodó vásárral és szaktárlatvezetésekkel. A Múzeumok Éjszakájában a Hősök Kapuja Látogatóközpont és a Tűztorony is részt vesz.

Idén először csatlakozik a múzeumhoz a Veszprémi Családsegítő Központ egy nagyon érdekes programmal: a gyerekek játékos vetélkedőn vehetnek részt, amelyek középkori témájúak, Veszprém történelméhez kapcsolódnak. A gyerekek a hét állomást végigjárva eljuthatnak a királyhoz és a királynőhöz, ahol hercegekké és hercegnőkké válhatnak.

„A kultúra, a művészet, az energia önökre is sugározni fog” – így fogalmazott Hegyeshalmi László, a Művészetek Házának igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy a Galériák Éjszakája keretein belül megnyitandó kiállításokat szombaton már 16 órától megtekinthetik a látogatók.

Hegyeshalmi LászlóHegyeshalmi László

A Művészetek Házában két kiállítást is megnyitnak ekkor: a csillagászati témájú Goldilocks Zone-t, illetve a tatto/art kiállítást, ahol egy kis bemutatót is megtekinthetnek a látogatók. A várban nemcsak kiállításokat, tárlatvezetéseket nézhetünk meg, vagy koncerteket hallhatunk, hanem mozoghatunk is: táncbemutatóval, zumbával is várnak minket. Az este csúcspontjaként pedig a „Hiszünk a halál előtti életben” című tárlatvezetést követhetjük végig az Irokéz Gyűjtemény kortárs és neoavantgárd kiállításán.

A részletes program megtekinthető itt:
http://www.ldm.hu/hu/rendezvenyek/kulturbuli-alkonyattol-ejszakaig-veszpremben

Ágel Zita Krisztina

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. ma 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  ma 11:53 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. 2024. április 20. 23:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.